Η Κίνα ζητά εξηγήσεις από τη Microsoft για "προβλήματα" σε ψηφιακά δεδομένα

Κινέζοι αξιωματούχοι ζήτησαν από τη Microsoft να δώσει εξηγήσεις για "σοβαρά προβλήματα" σε ψηφιακά δεδομένα που παρείχε η αμερικανική εταιρεία στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με τις πωλήσεις και τις πολιτικές μάρκετινγκ που εφαρμόζει στην Κίνα.

Σε ανακοίνωσή της, η Κρατική Διοίκηση Βιομηχανίας και Εμπορίου της Κίνας δήλωσε ότι ζήτησε από τη Microsoft να “δώσει εξηγήσεις σχετικά με σοβαρά προβλήματα με τα ψηφιακά δεδομένα" που έλαβε η υπηρεσία, στο πλαίσιο μιας αντιμονοπωλιακής έρευνας που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο περίπου. Η κινεζική υπηρεσία δεν έδωσε παραπάνω πληροφορίες.

Η εκπρόσωπος της Microsoft δεν προχώρησε σε κάποιο σχόλιο. Ωστόσο, στο παρελθόν η εταιρεία είχε δηλώσει ότι θα συνεργαστεί.

Η αποκάλυψη αυτή σηματοδοτεί την πρώτη αναφορά της υπηρεσίας στην έρευνα σε διάστημα μεγαλύτερο του ενός χρόνου. Ο σκοπός της έρευνας δεν είναι σαφής, αν και ένας υπάλληλος της διοικητικής υπηρεσίας της Κίνας είχε δηλώσει πως οι αρμόδιες αρχές εξέταζαν το πώς η Microsoft διανέμει τα λογισμικά media player και browser στην Κίνα.