Η Κίνα φοβάται περισσότερο τον Μπάιντεν από τον Τραμπ
«Γκουρού» αναδυόμενων αγορών

Η Κίνα φοβάται περισσότερο τον Μπάιντεν από τον Τραμπ

Την εκτίμηση ότι η Κίνα πρέπει να ανησυχεί περισσότερο για τον Τζο Μπάιντεν από ό,τι για τον Ντόναλντ Τραμπ, εξέφρασε ο οικονομολόγος και πρώην πρόεδρος της Goldman Sachs Management, Τζιμ Ο' Νιλ.

Μιλώντας στο δίκτυο CNBC, άνθρωπος ο οποίος επινόησε τον όρο «BRICS», το ακρωνύμιο για τις αναδυόμενες οικονομίες Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική, δήλωσε: «Εντύπωση μου είναι ότι οι Κινέζοι ανησυχούν περισσότερο για τη κυβέρνηση Μπάιντεν από ότι για αυτή του Τραμπ».

Ο σημερινός πρόεδρος του βρετανικού ινστιτούτου Chatham House τόνισε επίσης ότι η ομάδα του Μπάιντεν έχει «ισχυρότερες φιλοσοφικές πεποιθήσεις» σε βασικά ζητήματα όσον αφορά το διεθνές εμπόριο. «Ο Μπαιντεν και το επιτελείο του πρόκειται να χρησιμοποιήσουν τα υπάρχοντα πολυεθνικά fora για να επιδιώξουν να λαμβάνει η Κίνα περισσότερο υπόψιν τα πρότυπα τέτοιων διεθνών οργανισμών, είτε πρόκειται για τον ΠΟΥ είτε για τη G20, την Παγκόσμια Τράπεζα», πρόσθεσε.

Ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζιπινγκ κάλεσε τον Μπάιντεν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα για να τον συγχαρεί για την εκλογική του νίκη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, ο Σι είπε ότι ελπίζει ότι και οι δύο χώρες θα διατηρήσουν το πνεύμα της "μη σύγκρουσης, της μη αντιπαράθεσης, του αμοιβαίου σεβασμού" κατά τη διαχείριση των διαφορών τους.