Η Κίνα επιδιώκει άμεση επιρροή στην Ευρώπη αποκτώντας λιμάνια της, λέει Γερμανίδα πολιτικός

Η Κίνα επιδιώκει άμεση επιρροή στην Ευρώπη αποκτώντας λιμάνια της, λέει Γερμανίδα πολιτικός

«Η πώληση των κεντρικών ευρωπαϊκών λιμένων σε Κινέζους επενδυτές στην Ελλάδα και την Πορτογαλία ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης θα πρέπει να μας υπενθυμίσει το γεγονός ότι οι Κινέζοι επιδιώκουν την άμεση επιρροή στην Ευρώπη», δήλωσε η Φραντσίσκα Μπράντνερ, εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων για ευρωπαϊκά θέματα σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Neue Osnabruecker Zeitung» της Τρίτης.

«Εμείς οι Ευρωπαίοι υπήρξαμε επί μακρόν πολύ αφελεις. Ενόσω οι Κινέζοι αυξάνουν την ισχύ και την επιρροή τους παγκοσμίως με μια σαφή γεωπολιτική στρατηγική και τεράστιες επενδύσεις, εμείς οι Ευρωπαίοι μετράμε δέκα φορές κάθε ευρώ και επιμένουμε να κοσκινίζουμε κάθε ευρώ που θα δώσουμε. Υπάρχει έλλειμμα ευρωπαϊκής διορατικότητας. Ελλοχεύει ο κίνδυνος αυτό να γίνει μπούμερανγκ», πρόσθεσε η κ. Μπράντνερ.

Η Γερμανία και οι εταίροι της στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει στο μέλλον «να εξετάζουν πολύ πιο προσεκτικά τα σχέδια και τις εξαγορές των κινεζικών εταιρειών. Το να γίνεται πιο προσεκτική εξέταση των κινεζικών επενδύσεων είναι απολύτως απαραίτητο», τόνισε η πράσινη πολιτικός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ