Η κεφαλαιοποίηση της Apple έφτασε μια ανάσα από τα 3 τρισ. δολάρια - Αξίζει όσο η ...Γερμανία

Η κεφαλαιοποίηση της Apple έφτασε μια ανάσα από τα 3 τρισ. δολάρια - Αξίζει όσο η ...Γερμανία

Λίγη απόσταση μένει πριν η κεφαλαιοποίηση της Apple φτάσει τα $3 τρις, επίπεδο όπου η αξία της στο χρηματιστήριο Nasdaq θα ισοδυναμεί με την πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου μετά τη Γερμανία.

Η μετοχή της κέρδιζε 1,9% στα $174,4 την Τετάρτη και θα χρειαστεί να αναρριχηθεί στα $182,8 για να πιάσει την κεφαλαιοποίηση των $3 τρισ. Και αυτό μόλις ένα χρόνο μετά τη διάσπαση των $2 τρισ.

Το δυνατό ράλι της μετοχής της Apple έχει τροφοδοτηθεί από επενδυτές που ποντάρουν στη μάρκα της και τη θεωρούν ασφαλή λιμένα. Φέτος η μετοχή έχει κάνει κούρσα 30% μετά από άνοδο 80% το 2020, προσφέροντας στους μετόχους της καλύτερη απόδοση από τον δείκτη S&P 500 που κερδίζει 25% την ίδια περίοδο.

Η παρέα της στο κλάμπ της κεφαλαιοποίησης τρισεκατομμυρίων, η Microsoft, η Amazon, η Alphabet και η Tesla, έχει αποδόσεις από 10% έως 70%.

Η κεφαλαιοποίηση της Apple έπιασε το επίπεδο του ενός τρισ. το 2018 και πήρε μόλις δύο χρόνια για να διπλασιαστεί η αποτίμηση της. Η τιμή της μετοχής της έχει ξεπεράσει τον μέσο στόχο των αναλυτών που την καλύπτουν κατά $4 με την πλειοψηφία να συστήνει αγορές στη μετοχή.

Η κεφαλαιοποίηση της Microsoft απέχει $500 δισ. 

Νωρίτερα φέτος η Apple έχασε την πρωτιά σε αξία για σύντομο διάστημα στη Microsoft μετά τα σχόλια του επικεφαλής της κατασκευάστριας κινητών τηλεφώνων Tim Cook για τις στενώσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα και τις δυσκολίες να προμηθευτεί ημιαγωγούς για την κατασκευή των smartphone και των laptop που παράγει η εταιρεία.

Στη Morgan Stanley, η αναλυτής Κaty Huberty ανέβασε την τιμή - στόχο για τη μετοχή στα $200 από τα $164, αποτίμηση που θεωρεί οτι δικαιολογείται από τους κύκλους μελλοντικών προϊόντων.

«Σήμερα ξέρουμε οτι η Apple ετοιμάζει προϊόντα που θα απευθυνθούν σε δύο μεγάλες αγορές – την επαυξημένη και εικονική πραγματικότητα και τα αυτόνομα οχήματα. Καθώς πλησιάζουμε τη στιγμή που τα προϊόντα αυτά θα γίνουν πραγματικότητα, πιστεύουμε οτι η αποτίμηση της πρέπει να αντικατοπτρίζει τις μελλοντικές αυτές ευκαιρίες».

Η επαυξημένη πραγματικότητα είναι η σε πραγματικό χρόνο άμεση η έμμεση θέαση ενός φυσικού, πραγματικού περιβάλλοντος του οποίου τα στοιχεία επαυξάνονται αναπαραγόμενα από συσκευές ηλεκτρονικών υπολογιστών, όπως ήχος, βίντεο, γραφικά η δεδομένα τοποθεσίας.

Η τεχνολογία της επαυξημένης η ενισχυμένης πραγματικότητας επιτρέπει τη ζωντανή προβολή ενός φυσικού περιβάλλοντος του οποίου η πραγματικότητα επαυξάνεται με την προβολή πληροφοριών και εικονικών προσώπων η χώρων σχεδιασμένων μέσα σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Ο συνδυασμός της κάμερας με το σύστημα GPS ενός κινητού τηλεφώνου επιτρέπουν την προβολή επιπλέον πληροφοριών για ένα γεωγραφικό σημείο, διαμορφώνοντας ένα ενισχυμένο πληροφοριακά τελικό αποτέλεσμα.

Παρέχονται πληροφορίες που περιλαμβάνουν κείμενα, ήχους και βίντεο που αφορούν ειδικά τη γεωγραφική θέση που βρίσκεται ο χρήστης και στοχεύει η κάμερα του.

Κάτι ανάλογο δηλαδή με τον ήρωα της ταινίας Minority Report (Τομ Κρουζ) όπου στα πλαίσια της αναζήτησης μελλοντικών εγκλημάτων, χρησιμοποιεί ένα πολύπλοκο σύστημα επαυξημένης πραγματικότητας για τη σύλληψη μελλοντικών εγκλημάτων.

Η μετοχή της Apple δείχνει ανοσία στα σκαμπανεβάσματα των οικονομικών παραγόντων λόγω του ισχυρού brand της και του δυνατού προιοντικού pipeline.