Χωρίς φρένο η μετοχή της Tesla, πάνω από τα 1.370 δολάρια

Χωρίς φρένο η μετοχή της Tesla, πάνω από τα 1.370 δολάρια

Χωρίς φρένο κινείται η μετοχή της Tesla η οποία ξεπέρασε τα 1.370 δολάρια, σπάζοντας το ένα φράγμα μετά το άλλο και πετυχαίνοντας νέα ιστορικά υψηλά μετά και τις πολύ θετικές επιδόσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας, εν μέσω πανδημίας. 

Τα εντυπωσιακά στοιχεία για την παραγωγή τριμήνου τα οποία αφορούν 75.946 Model 3 οχήματα, καθώς επίσης και 6.326 Model S οχήματα, με την παραγωγή να έχει επιστρέψει σε προ πανδημίας επίπεδα, κάνουν τον ένα μετά τον άλλο τους αναλυτές, να αναθεωρούν προς τα πάνω τις τιμές στόχους για την μετοχή της.

H μετοχή έκλεισε στα 1.371,58 δολάρια, καταγράφοντας αύξηση 13,5% και ενώ έχει προηγηθεί το τελευταίο διάστημα ένα άνευ προηγουμένου ράλυ,  της τάξης του 43%, καθώς στις 26 Ιουνίου η μετοχή βρισκόταν στα 959,74 δολάρια.

Όπως μεταδίδει το Marketwatch η αναβάθμιση της τιμής στόχου της μετοχής οφείλεται στο γεγονός ότι η Tesla ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι το δεύτερο τρίμηνο παρέδωσε 90.650 οχήματα, πολλά περισσότερα από όλες τις προηγούμενες εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για 72.000 οχήματα. 

Σύμφωνα με έκθεση της JPMorgan τα δεδομένα των παραδόσεων ήταν εκείνα που έκαναν τον ισχυρό άνδρα της Tesla Ελον Μασκ να υπονοήσει ότι τα οικονομικά αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου που θα ανακοινωθούν στις 22 Ιουλίου μπορεί να αποτελέσουν μεγάλη έκπληξη. 

Ωστόσο η JP Morgan σημειώνει ότι ενδεχόμενα θετικά αποτελέσματα μπορεί να συνδέονται με έκτακτα γεγονότα τα οποία θα προσμετρηθούν στα αποτελέσματα, όπως οι εκπτώσεις από τους μηδενικούς φόρους λόγω ρύπων από τα ηλεκτροκίνητα οχήματα. 

Τον τελευταίο έναν χρόνο η μετοχή της Tesla καταγράφει μια «τρελή» κούρσα. Ένα χρόνο πριν, τον Ιούλιο του 2019, η τιμή της κυμαίνονταν στα 240 δολάρια, δηλαδή έχει έκτοτε αυξηθεί κατά 471%, ξεπερνώντας σε αξία τις μετοχές επιχειρηματικών κολοσσών με πολύ μεγαλύτερη ιστορία. Σημειωτέον ότι πριν από μια δεκαετία, η μετοχή της δεν ξεπερνούσε τα 17 δολάρια.