Η ΙΒΜ εξαγοράζει τη Red Hat για 34 δισ. δολάρια

Η ΙΒΜ εξαγοράζει τη Red Hat για 34 δισ. δολάρια

Η τρίτη μεγαλύτερη εξαγορά όλων των εποχών στον τομέα της τεχνολογίας είναι γεγονός, καθώς η IΒΜ εξαγοράζει έναντι 34 δισ. δολαρίων την ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία λογισμικού Red Hat, σε μια κίνηση που θα ανακατέψει την τράπουλα στην αγορά του cloud.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των δύο εταιρειών, η IBM θα πληρώσει 190 δολάρια ανά μετοχή, δηλαδή τιμή κατά 63% υψηλότερη από το κλείσιμο της μετοχής της Red Hat την Παρασκευή στα 116,68 δολάρια. Ωστόσο σύμφωνα με τη διευθύνουσα σύμβουλο της IBM, Τζίνι Ρομέτι, πρόκειται για δίκαιο αντίτιμο, με δεδομένη τη στροφή που επιχειρεί η IBM προς τις νέες τεχνολογίες.

Η ΙΒΜ, μια από τις πλέον γνωστές τεχνολογικές εταιρείες παγκοσμίως, επιχειρεί εδώ και καιρό στροφή από το «σίδερο» - δηλαδή το hardware - στις υπηρεσίες και το software. Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο εντάσσεται και η εξαγορά της Red Hat, η οποία εξειδικεύεται στο λεγόμενο «υβριδικό υπολογιστικό νέφος» (hybrid cloud). Πρόκειται για τεχνολογία η οποία η οποία δίνει τη δυνατότητα να «τρέχουν» το δικό τους λογισμικό είτε σε δικούς τους (server) είτε σε server τρίτων.

Αυτή τη στιγμή το cloud είναι το νέο μεγάλο πεδίο επιχειρηματικής αντιπαράθεσης στον τομέα της τεχνολογίας, με την Amazon και τη Microsoft να έχουν τοποθετηθεί καλύτερα.