Η HP εξαγοράζει τους εκτυπωτές της Samsung, έναντι 1,05 δισ. δολαρίων

Η HP εξαγοράζει τους εκτυπωτές της Samsung, έναντι 1,05 δισ. δολαρίων

Την εξαγορά της μονάδας εκτυπωτών της Samsung Electronics Co. από την HP Inc., έναντι 1,05 δισ. δολαρίων, ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες.

Σύμφωνα με το Marketwatch, η συναλλαγή, η οποία υπόκειται σε εγκρίσεις των ρυθμιστικών αρχών, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε διάστημα 12 μηνών. Μετά την ολοκλήρωση, η Samsung συμφώνησε να προχωρήσει σε επένδυση στην HP, ύψους 100-300 εκατ. δολαρίων μέσω εξαγοράς μετοχών ανοικτής αγοράς.

Σημειώνεται πως η HP, η οποία είναι η μία από τις δυο εταιρείες που δημιουργήθηκαν μετά τη διάσπαση της Hewlett-Packard Co., πουλά προσωπικούς υπολογιστές αλλά αντλεί το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της από τα μελάνια και τους εκτυπωτές.

Η HP θα αποκτήσει επίσης τη δυνατότητα να κατασκευάζει τους μηχανισμούς για τους εκτυπωτές λέιζερ, καθώς έως τώρα χρησιμοποιούσε εξωτερικούς προμηθευτές για αυτά τα εξαρτήματα.

Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης περίπου 6.500 πατέντες της Samsung που σχετίζονται με τους εκτυπωτές, ενώ 6.000 υπάλληλοι της τελευταίας θα ενταχθούν στο δυναμικό της HP.