Η Honda παρουσίασε αυτοοδηγούμενα οχήματά της στην Καλιφόρνια

Η Honda παρουσίασε αυτοοδηγούμενα οχήματά της στην Καλιφόρνια

Η Honda Motor Co έδωσε την Τετάρτη μια μικρή εικόνα από τα σχέδιά της στον τομέα των αυτοοδηγούμενων οχημάτων της, σημειώνοντας ότι ήδη «βρίσκεται στον δρόμο» να προσφέρει ημι-αυτόνομες λειτουργίες ασφαλείας στην αγορά αυτοκινήτων, αναφέρει το Reuters.

Η αυτοκινητοβιομηχανία έδειξε δύο πρωτότυπά της, τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί σε δοκιμές του σταθμού GoMentum, μια πρώην στρατιωτική περιοχή 5.000 στρεμμάτων με 20 μίλια ασφαλτωμένο δρόμο, σήραγγες και άλλες υποδομές, ιδανικές για τέτοιου είδους δοκιμές.

Στην παρουσίαση που έγινε μπροστά σε δημοσιογράφους, τα αυτοκίνητα επιτάχυναν, σταματούσαν και παραχωρούσαν τον δρόμο για να περάσουν οι πεζοί, ενώ στη συνέχεια ενεργοποιούταν η αυτόνομη λειτουργία τους.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία έχει υπάρξει πιο φειδωλή σχετικά με τα σχέδιά της, εν συγκρίσει με εταιρείες, όπως η Toyota και η General Motors, οι οποίες τους τελευταίους μήνες έχουν γνωστοποιήσει αρκετά projects τους γύρω από τα αμάξια αυτά.

Η Honda από την πλευρά της έχει προχωρήσει στην κατασκευή ημι-αυτόνομων λειτουργιών στα οχήματά της, όπως για τις προειδοποιήσεις για αποφυγή συγκρούσεων και διατήρησης της λωρίδας στην κυκλοφορία. Πρόκειται για χαρακτηριστικά, που ήδη έχουν αρχίσει να ξεδιπλώνονται στα μοντέλα Acuras και Civil.

Με την ανάπτυξη των ημι-αυτόνομων λειτουργιών, η οποία θα ανοίξει τον δρόμο για την πλήρη αυτονομία των οχημάτων ως το 2020, η Honda επιδιώκει να διαφοροποιηθεί από τους αντιπάλους της, οι οποίοι έχουν επικεντρώσει αυτές τους τις προσπάθειες στα πολυτελή μοντέλα τους.

«Πρόκειται για σημαντική διαφοροποίηση της Honda… Έχει δεσμευτεί στην έννοια της ασφάλειας για όλους», σημείωσε ο επικεφαλής μηχανικός του Honda Research and Development στις ΗΠΑ, Jim Keller.