Η γερμανική οικονομία ανακάμπτει το α' τρίμηνο με ανάπτυξη 0,4%

Η γερμανική οικονομία ανακάμπτει το α' τρίμηνο με ανάπτυξη 0,4%

Η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν την Τετάρτη, βάζοντας τέλος στην επιβράδυνση που είχε το δεύτερο εξάμηνο του 2018.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδουν οι Financial Ties το ΑΕΠ στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αυξήθηκε κατά 0,4% το διάστημα από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2018, κυρίως λόγω της ισχυρής ιδιωτικής κατανάλωσης και των κατασκευών στο εσωτερικό.

Παράλληλα, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, η γερμανική οικονομία επεκτάθηκε κατά 0,7%, σύμφωνα με τα προσαρμοσμένα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Οι εξαγωγές, συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα από τις εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας για την προγραμματισμένη αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή ένωση.

«Οι διεθνείς εμπορικές διαμάχες παραμένουν ανεπίλυτες. Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να βρούμε αποδεκτές λύσεις που θα επιτρέπουν το ελεύθερο εμπόριο», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Πέτερ Αλτμάιερ.