Η Γερμανία θα δανειστεί περισσότερα χρήματα από τις κεφαλαιαγορές το 2018

Η Γερμανία θα δανειστεί περισσότερα χρήματα από τις κεφαλαιαγορές το 2018

Η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει να δανειστεί περισσότερα χρήματα από τις κεφαλαιαγορές το 2018 σε σύγκριση με φέτος διότι θα πρέπει να αποπληρώσει περισσότερο παλιό χρέος από αυτό που αποπλήρωσε το 2017, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία διαχείρισης χρέους του υπουργείου Οικονομικών.

Η κυβέρνηση της καγκελαρίου Angela Merkel προτίθεται να διατηρήσει τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό ισοσκελισμένο για πέμπτη συνεχή χρονιά το 2018, κάτι που σημαίνει ότι δε θα χρειαστεί νέος δανεισμός.

Πάντως, το Βερολίνο χρειάζεται να δανειστεί από τις κεφαλαιαγορές διότι δεν μπορεί να αποπληρώσει πλήρως παλαιά δάνεια χρησιμοποιώντας μόνο τα έσοδα του προϋπολογισμού.

Αν εξαιρέσει κανείς το χρέος που προέρχεται από τον πληθωρισμό, η υπηρεσία σχεδιάζει να εκδώσει 183 δισ. ευρώ χρέους το 2018, σύμφωνα με ανακοίνωση της. Αυτό σημαίνει 6,5 δισ. ευρώ περισσότερο από το ύψος των ομολόγων που εκδόθηκαν φέτος.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα χρειαστεί να δανειστεί περισσότερα την επόμενη χρονιά διότι θα πρέπει να αποπληρώσει περισσότερα παλαιά χρέη σε πιστωτές σε σχέση με την τρέχουσα χρονιά», δήλωσε εκπρόσωπος του οργανισμού υπηρεσίας χρέους.