7ος χρόνος, ημέρα 2183η
Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021

Η γενική γραμματεία Εμπορίου επιδιώκει περαιτέρω ανάπτυξη των εξαγωγών στη Γερμανία

Την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας των εμπορικών ακολούθων για την διάδοση και εξαγωγή των ελληνικών προϊόντων στη Γερμανία και τη δημιουργία στενών σχέσεων συνεργασίας στο εμπόριο, μεταξύ των δύο χωρών, με μακροπρόθεσμο σχεδιασμό ζήτησε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Αντώνης Παπαδεράκης από τον πρέσβη της Ελλάδας στη Γερμανία, Θεόδωρο Δασκαρόλη.

Ο κ. Παπαδεράκης επισκέφθηκε τα περίπτερα στη Διεθνή Έκθεση Fruit Logistica στο Βερολίνο και τα γραφεία της ελληνικής πρεσβείας και σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ελληνικής πρεσβείας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις προσπάθειες των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων με έμφαση σε αυτές του αγροδιατροφικού τομέα, σημειώνοντας την ιδιαίτερα θετική εξέλιξη της αύξησης των εξαγωγών μέσα στο 2015 και επισημαίνοντας ότι ο αναπτυξιακός σχεδιασμός της Κυβέρνησης θα εξασφαλίσει νέες ευνοϊκές συνθήκες για τις εξαγωγικές δραστηριότητες.

Κατά τη διήμερη παραμονή του στη Γερμανία, το Σαββατοκύριακο που πέρασε, ο γενικός γραμματέας συνοδευόμενος από τον γενικό σύμβουλο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Βερολίνο, Χρήστο Ντοκομέ επισκέφθηκε τα περίπτερα της έκθεσης και συναντήθηκε με εκπροσώπους εξαγωγικών επιχειρήσεων. Τα κύρια ζητήματα που αναδείχθηκαν, είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εξαγωγείς, καθώς και το μεγάλο στοίχημα που τίθεται για την εξωστρέφεια των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ