Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ προχωρά στην έκδοση «επενδυτικού» ομολόγου έως 120 εκατ. ευρώ

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ προχωρά στην έκδοση «επενδυτικού» ομολόγου έως 120 εκατ. ευρώ

Στην έκδοση «επενδυτικού» ομολόγου, ύψους έως 120 εκατ. ευρώ, θα προχωρήσει ο όμιλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, μετά την επιτυχημένη έκδοση του πρώτου στην Ελλάδα «πράσινου» ομολόγου, που πραγματοποίησε το καλοκαίρι η θυγατρική του Ομίλου, ΤΕΡΝA Ενεργειακή Α.Ε., συγκεντρώνοντας 60 εκατ. ευρώ.

Τα κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν θα συμβάλουν στην υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας, ενώ θα χρησιμοποιηθούν και για την αναχρηματοδότηση μέρους του δανεισμού της.

Το σχετικό Ενημερωτικό Δελτίο έχει κατατεθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και αναμένεται η έγκρισή του, ενώ από το χρόνο της έγκρισης και τις συνθήκες της αγοράς εξαρτάται κι ο χρόνος υλοποίησης της έκδοσης.

Προτεραιότητα του επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας είναι η ενίσχυση των μακροχρόνιων, επαναλαμβανόμενων εσόδων της μέσα από επενδύσεις (ιδιόκτητες και με Συμβάσεις Παραχώρησης και ΣΔΙΤ) σε βασικές υποδομές και έργα περιβάλλοντος.

Σημειώνεται πως ο όμιλος διαθέτει ηγετική θέση στους τομείς των Υποδομών & Παραχωρήσεων, των Ιδιωτικών Έργων, της Παραγωγής και Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας από Ανανεώσιμες και Θερμικές Πηγές, καθώς και ισχυρή παρουσία στους τομείς των Έργων Περιβάλλοντος, των Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων και της Ανάπτυξης και Διαχείρισης Ακινήτων.

Κατά τη διάρκεια της κρίσης επένδυσε 2 δισ. ευρώ, ενώ απασχολεί 5.000 εργαζόμενους σε 16 χώρες.

Οι υψηλές επιδόσεις του οφείλονται στη διαφοροποίηση των δραστηριοτήτων του, στην ισχυρή τεχνογνωσία και αποτελεσματικότητά του και στη μακροπρόθεσμη στρατηγική που υλοποιεί με συνέπεια και η οποία εστιάζεται στην εξασφάλιση σταθερών και ανεξάρτητων μεταξύ τους ροών εσόδων σε βάθος δεκαετιών, από υποδομές (παραχωρήσεις μεγάλων αυτοκινητόδρομων, αεροδρομίων κ.ά.), έργα περιβάλλοντος, μεγάλα ενεργειακά έργα (π.χ. αιολικά πάρκα, έργα παραγωγής και αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας) κ.ά..