ΓΔ: 827,06 2,04 (0,25 %)

Τζίρος: 49,44 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1955η
Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 827,06 2,04 (0,25 %)

Τζίρος: 49,44 εκατ. €   RT

Η γαλλική τράπεζα BPCE υπέβαλε προσφορά για τη Natixis

Η γαλλική τράπεζα BPCE υπέβαλε προσφορά για τη Natixis
AP Photo/Francois Mori

Η γαλλική συνεταιριστική τράπεζα BPCE υπέβαλε επίσημη προσφορά για τον πλήρη έλεγχο της Natixis, της εταιρικής και επενδυτικής τράπεζας στην οποία κατέχει ήδη πλειοψηφικό μερίδιο.

Οι συνομιλίες μεταξύ των δυο πλευρών αρχικά κατέρρευσαν το περασμένο καλοκαίρι, αλλά τελικώς συνεχίστηκαν. Το συμβούλιο της Natixis συνεδρίασε την Τρίτη για να συζητήσει την προσφορά μετρητών της BPCE ύψους 3,7 δισ. ευρώ για εξαγορά των μετόχων μειοψηφίας στην τράπεζα. Αυτό θα έδινε στον όμιλο αγοραία αξία 12,3 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το σχέδιο εξαγοράς, οι επιχειρήσεις ασφάλισης και πληρωμών της Natixis θα ενσωματωθούν στο τμήμα λιανικής της BPCE, ενώ οι επενδυτικές δραστηριότητες και η διαχείριση περιουσιακών στοιχείων θα γίνουν μια μονάδα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Η Natixis ανέστειλε τη διαπραγμάτευση των μετοχών της την Τρίτη το πρωί πριν από την ανακοίνωση.

"Η προσφορά... αντιπροσωπεύει μια ελκυστική τιμή ρευστότητας για τους μετόχους της Natixis, σε μια στιγμή που οι ρυθμιστικοί και διαρθρωτικοί παράγοντες, που έχουν ήδη επηρεάσει τα επίπεδα κερδοφορίας του τομέα, πιθανότατα θα έχουν μόνιμη επίδραση στις τράπεζες", δήλωσε ο Λόρεν Μινιόν, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της BPCE.

Η BPCE, η οποία κατέχει το 70% της Natixis, ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει την προσφορά στην αρμόδια ρυθμιστική αρχή της χώρας, AMF.