Η Γαλλία σκοπεύει να σταματήσει τις πωλήσεις οχημάτων με ορυκτά καύσιμα έως το 2040

Η Γαλλία σκοπεύει να σταματήσει τις πωλήσεις οχημάτων με ορυκτά καύσιμα έως το 2040

Η Γαλλία σχεδιάζει τη σταδιακή διακοπή πωλήσεων βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων μέχρι το 2040, καθώς επιδιώκει να γίνει μια χώρα μη εξαρτώμενη από τους υδρογονάνθρακες, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Νίκολας Χούλοτ, ο οποίος παρουσίασε το «Κλιματικό Σχέδιο» της χώρας του πρόσφατα στο Παρίσι.

Ο Χούλοτ δήλωσε ότι η Γαλλία θα προσφέρει φορολογικά κίνητρα για την αντικατάσταση των πετρελαιοκίνητων οχημάτων ηλικίας άνω των 20 ετών και των αυτοκινήτων βενζίνης πριν από το 2001. Η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει τις έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στη γαλλική επικράτεια, θα διακόψει τη λειτουργία εργοστασίων ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα μέχρι το 2022 και θα ενθαρρύνει τους ιδιώτες καταναλωτές να παράγουν τη δική τους ενέργεια, όπως αναφέρει σε άρθρο του το Bloomberg.

Η κυβέρνηση του προέδρου Emmanuel Macron αποκάλυψε σχέδια για τη διακοπή των καθαρών εκπομπών άνθρακα μέχρι το 2050, καθώς οι ηγέτες της ομάδας των 20 χωρών, συμπεριλαμβανομένων όλων των μεγαλύτερων ρυπαντών του πλανήτη, συγκεντρώνονται στο Αμβούργο της Γερμανίας. Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump θα συναντηθεί με τον Macron, την Γερμανίδα Angela Merkel και τον πρόεδρο της Κίνας Xi Jinping, ο οποίος επέκρινε την απόφασή του να αποσυρθεί από την Παγκόσμια Συνθήκη για το Κλίμα τον περασμένο μήνα.

Σημειώνεται ότι η Volvo Car Group έγινε ο πρώτος σημαντικός κατασκευαστής που δήλωσε ότι θα ξεκινήσει σταδιακή κατάργηση των οχημάτων που κινούνται αποκλειστικά με ορυκτά καύσιμα, μαζί με μια πλειάδα κατασκευαστών που στρέφονται στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.