Ζημιές $2,3 δισ. στο δ' τρίμηνο για την UBS εξαιτίας της φορολογικής μεταρρύθμισης στις ΗΠΑ

Ζημιές $2,3 δισ. στο δ' τρίμηνο για την UBS εξαιτίας της φορολογικής μεταρρύθμισης στις ΗΠΑ

Απώλειες από χρεώσεις που σχετίζονται με τη φορολογική μεταρρύθμιση των ΗΠΑ, είχε στο δ'' τρίμηνο του 2017 ο όμιλος UBS.

Σύμφωνα με το Marketwatch, η ελβετική τράπεζα ανακοίνωσε καθαρές ζημιές ύψους 2,22 δισ. ελβετικών φράγκων (2,3 δισ. δολαρίων) μεταξύ του Οκτωβρίου και του Δεκεμβρίου έναντι κερδών 636 εκατ. φράγκων την ίδια περίοδο πέρυσι. Οι απώλειες ήταν ελαφρώς μεγαλύτερες από τις ζημιές των 2,23 δισ. δολαρίων που είχαν προβλέψει αναλυτές.

«Αναμένουμε η βελτιωμένη επενδυτική εμπιστοσύνη και οι μακροοικονομικές εξελίξεις που παρατηρήσαμε το 2017 να συνεχίσουν να ωφελούν τις επιχειρήσεις μας σε παγκόσμιο επίπεδο», σημείωσε η UBS και πρόσθεσε πως «η χαμηλή μεταβλητότητα της αγοράς είναι πιθανό να επιμείνει βραχυπρόθεσμα, επηρεάζοντας τα επίπεδα δραστηριότητας των θεσμικών πελατών».

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Citigroup ανακοίνωσε επιβάρυνση 22 δισ. δολαρίων στο δ'' τρίμηνο ως αποτέλεσμα της φορολογικής μεταρρύθμισης, όπως επίσης και η Credit Suisse που ανακοίνωσε ότι θα πληγεί με 2,3 δισ. φράγκα.