Η Ford Motor Co παραμένει στο Λούισβιλ του Κεντάκι

Η Ford Motor Co παραμένει στο Λούισβιλ του Κεντάκι

Ο Donald Trump εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε νωρίτερα ότι ο πρόεδρος της Ford Motor Co, Μπιλ Φορντ Τζουνιορ του είπε ότι η εταιρία δε θα μεταφέρει τη βιομηχανική μονάδα παραγωγής από το Κεντάκι στο Μεξικό.

Ωστόσο, η εταιρία δηλώνει ότι η απόφαση αφορά στη διατήρηση της γραμμής παραγωγής ενός οχήματος, σε αμερικανικό έδαφος.

“Δούλεψα σκληρά με τον Μπιλ Φορντ προκειμένου η μονάδα βιομηχανικής παραγωγής Lincoln, να παραμείνει στο Κεντάκι. Είμαι υπόχρεος στην πολιτεία του Κεντάκι για τη μεγάλη εμπιστοσύνη που μου έδειξαν!,” ανέφερε νωρίτερα, ο Trump στο Twitter.

Ωστόσο, ο Φορντ έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν έχει σχέδιο για το κλείσιμο μονάδων στις ΗΠΑ και ότι είναι πιθανό ότι δε θα προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια υπό τους όρους της συλλογικής σύμβασης εργασίας που έχει υπογράψει με τους εργαζόμενους και η ισχύ των οποίων θα λήξει το 2019.

Η Κριστίν Μπέικερ, εκπρόσωπος της Ford, δήλωσε ότι η εταιρία “επιβεβαίωσε με τον εκλεγμένο πρόεδρο, ότι η γραμμή παραγωγής του οχήματος Lincoln, το οποίο παράγεται στη βιομηχανική μονάδα του Λούισβιλ, θα παραμείνει στο Κεντάκι.”

“Ελπίζουμε ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος Trump, αλλά και το Κογκρέσο θα υλοποιήσουν πολιτικές που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των ΗΠΑ και θα επιτρέψουν την παραμονή της αναφερόμενης μονάδας παραγωγής, εντός των ΗΠΑ,” τόνισε σε ανακοίνωσή της, η Μπέικερ.

Η εταιρία παράγει τα μοντέλα Ford Escape και Lincoln MKC SUV στη μονάδα παραγωγής του Λούισβιλ, στο Κεντάκι, το οποίο ο Trump αναφέρει ως “μονάδα βιομηχανικής παραγωγής Lincoln,” με τη Ford ν'' απασχολεί 4.700 εργαζόμενους, ενώ στην ίδια περιοχή, η εταιρία έχει κι ένα εργοστάσιο παραγωγής φορτηγών, στο οποίο παράγει οχήματα τύπου pickup, αλλά και οχήματα SUV.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ