8ος χρόνος, ημέρα 2392η
Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022

Η Ford επιμένει στη μεταφορά της παραγωγής του Focus στο Μεξικό, παρά το φόρο 35%

Η αυτοκινητοβιομηχανία Ford παραμένει προσηλωμένη στο σχέδιό της να μεταφέρει την παραγωγή των μικρών επιβατικών οχημάτων της στο Μεξικό, παρά την εκλογή του Donald Trump, ο οποίος είχε καταγγείλει αυτήν την απόφαση και απείλησε με επιβολή υψηλών φόρων στα εισαγόμενα αυτοκίνητα.

"Το σχέδιό μας παραμένει να μεταφέρουμε την παραγωγή του Focus στο Μεξικό ώστε να δημιουργήσουμε χώρο για δύο συναρπαστικά σχέδιά μας στη μονάδα μας στο Μίσιγκαν", όπου βρίσκεται η έδρα της εταιρείας, ανέφερε ο διευθυντής της Ford, ο Μαρκ Φιλντς, μιλώντας σε δημοσιογράφους στα εγκαίνια του Σαλονιού Αυτοκινήτου στο Λος Άντζελες.

Όταν ρωτήθηκε για την απειλή επιβολής φόρου 35% στα εισαγόμενα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στο Μεξικό, όπως είχε πει ο Trump κατά την προεκλογική εκστρατεία του, ο Φιλντς απάντησε ότι οι φόροι αυτοί "θα επιβληθούν σε όλον τον τομέα και αυτό θα έχει ισχυρές συνέπειες στην αμερικανική οικονομία". Εμφανίστηκε όμως αισιόδοξος, δηλώνοντας ότι "πιστεύει πως θα υιοθετούν οι ορθές πολιτικές επειδή όλοι μας έχουμε τον ίδιο στόχο, μια υγιή και εύρωστη αμερικανική οικονομία".

Όταν ρωτήθηκε για τις πιθανές συνέπειες που θα έχει η επαναδιαπραγμάτευση ή η ακύρωση εμπορικών συμφωνιών μεταξύ των ΗΠΑ και του Καναδά ή του Μεξικού, επανέλαβε ότι ο ίδιος είναι υποστηρικτής "των ελεύθερων συναλλαγών και του ισόρροπου" διεθνούς εμπορίου.

Η Ford είχε ανακοινώσει τον Απρίλιο ότι θα επενδύσει 1,6 δισεκ. δολάρια στο νέο εργοστάσιό της στο Μεξικό, όπου το κόστος εργασίας είναι πολύ φτηνότερο σε σύγκριση με τις ΗΠΑ. Η νέα μονάδα θα τεθεί σε λειτουργία το 2018.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ