Η Εθνική Τράπεζα στηρίζει τον κορυφαίο Παραολυμπιονίκη στίβου Μιχάλη Σεϊτη

Η Εθνική Τράπεζα στηρίζει τον κορυφαίο Παραολυμπιονίκη στίβου Μιχάλη Σεϊτη

Η Εθνική Τράπεζα, έχοντας ιδρυθεί το μακρινό 1841, έχει συνδεθεί με την ανάπτυξη του ελληνικού κράτους και την εξέλιξη της κοινωνίας, αποτελώντας το στυλοβάτη της οικονομίας, των επιχειρήσεων, μικρών και μεγαλύτερων, αλλά και του κάθε πολίτη, ως μονάδα, ξεχωριστά.

Μέσα σ' αυτά τα σχεδόν 180 χρόνια, η Εθνική «άλλαζε» μαζί με την κοινωνία, προσαρμοζόταν στις εκάστοτε ανάγκες των καιρών, ενώ δημιούργησε ισχυρούς δεσμούς με την ίδια την κοινωνία αλλά και όλες τις εκφάνσεις δραστηριοτήτων όπως, εκπαίδευση, αθλητισμός, τέχνη κ.λπ.

Ο σύνδεσμος της Εθνικής Τράπεζας με τον αθλητισμό είναι ισχυρός και χρονολογείται εδώ και πολλές δεκαετίες. Διαχρονικά η Εθνική ενισχύει αθλητικές διοργανώσεις, ομοσπονδίες, ομάδες και αθλητές, που προωθούν το κύρος της χώρας διεθνώς και εξυψώνουν το αίσθημα υπερηφάνειας όλων των Ελλήνων.

Πλην της υποστήριξης Εθνικών Ομάδων ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ και άλλων ομαδικών αθλημάτων, έχει υποστηρίξει λιγότερο γνωστούς αθλητές, έχει προσφέρει τη συνδρομή της σε μεμονωμένους αθλητές διαφόρων αγωνισμάτων, που δίνουν τη δική τους μάχη της πρωτιάς και της διάκρισης.

Αυτή τη φορά, η Εθνική Τράπεζα, αποφάσισε να συνδράμει και να υποστηρίξει τον κορυφαίο Έλληνα αθλητή του στίβου παραολυμπιονικών και κάτοχο παγκόσμιων ρεκόρ Μιχάλη Σεΐτη.

Πρόκειται για αθλητή με περγαμηνές και σημαντικές διεθνείς διακρίσεις, με τις οποίες έχει κάνει περήφανους τους Έλληνες απανταχού.

Ο Μιχάλης Σεΐτης, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016 έκανε δύο παγκόσμια ρεκόρ. Το 2017 κατέκτησε το Χρυσό Μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου παραολυμπιονικών στο Λονδίνο στα 400 μέτρα και το ασημένιο στα 200 μέτρα, ενώ το 2019 κατέκτησε ξανά το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου στο Ντουμπάι.

Ο Μιχάλης Σεΐτης, όμως, πέρα από τις αθλητικές του διακρίσεις, αποτελεί για όλους μας και ιδιαίτερα για τη νέα γενιά σύμβολο και ζωντανό εκφραστή της ιδέας ότι με δύναμη ψυχής, θέληση και προσήλωση στο στόχο είμαστε ικανοί να πετύχουμε τα πάντα.

Αυτό κάνει και ο ίδιος, εφτά χρόνια τώρα, ύστερα από το ατύχημα που είχε στη Ρόδο όπου και έχασε το πόδι του. Ποτέ δεν το έβαλε κάτω, από την αρχή, πριν ακόμη βάλει το πρόσθετο πόδι, πήγαινε – όπως ο ίδιος λέει - με πατερίτσες στο γυμναστήριο για ενδυνάμωση, για προπόνηση!

Θέληση για ζωή, πίστη για το καλύτερο, «φλόγα» για φυγή προς τα εμπρός με το βλέμμα στο μέλλον και όχι στο παρελθόν! Όλα αυτά «κουβαλάει» ο Μιχάλης, όλα αυτά συμβολίζει και αυτά είναι που μπορούν να «ξυπνήσουν» παρόμοιες δυνάμεις την κοινωνία. «Δεν με ενδιαφέρει τι δεν μπορώ να κάνω, αλλά τι μπορώ να κάνω», λέει ο ίδιος και πάνω σ' αυτό το μότο έχει «χτίσει» όλη τη φιλοσοφία ζωής του.

Η Εθνική Τράπεζα προχωρά στην υποστήριξη αυτού του αθλητή θέλοντας να δώσει έναν περαιτέρω συμβολισμό, αναγνωρίζοντας τη σημασία του αθλητισμού και του «ευ αγωνίζεσθαι», ως πυλώνων προαγωγής του πολιτισμού.

Η Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, στηρίζει διαχρονικά τον αθλητισμό και τις πολιτισμικές αξίες που εκφράζει το αθλητικό ιδεώδες και θα συνεχίσει να συμβάλλει σε δράσεις και πρωτοβουλίες προς όφελος τόσο του αθλητισμού, όσο και της κοινωνίας ευρύτερα.

Η υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας στο Μιχάλη Σείτη θα είναι για ένα έτος, από τις 5 Φεβρουαρίου 2020 έως τις 5 Φεβρουαρίου 2021.