Η Ericsson διαφωνεί με τον αποκλεισμό της Huawei στη Σουηδία

Η Ericsson διαφωνεί με τον αποκλεισμό της Huawei στη Σουηδία

Ο CEO της Εricsson δήλωσε στην εφημερίδα Financial Times ότι η απόφαση της Σουηδίας να αποκλείσει την Huawei από τα δίκτυα 5G της χώρας περιορίζει τον ελεύθερο ανταγωνισμό και το εμπόριο.

Η ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών της Σουηδίας ανέβαλε τους διαγωνισμούς για τα δίκτυα 5G, έπειτα από δικαστική απόφαση που αμφισβητεί μέρη της απόφασης της ρυθμιστικής αρχής να αποκλείσει την Huawei.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ericsson Μπόργιε Έκχολμ δήλωσε ότι είναι σημαντικό να υπάρχουν ανοιχτές αγορές και ελεύθερος ανταγωνισμός.

«Ανήκω σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων που πιστεύουν ότι ο ανταγωνισμούς μας κάνει καλύτερους μακροπρόθεσμα. Ίσως να είναι δύσκολο βραχυπρόθεσμα, μακροπρόθεσμα όμως μας ωθεί στο να είμαστε περισσότερο καινοτόμοι και να προσφέρουμε καλύτερα προϊόντα στους πελάτες μας», είπε στους Financial Times.

Η Ericsson έχει εξασφαλίσει συμβόλαια και με τους τρεις βασικούς παρόχους υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στην Κίνα για την παροχή εξοπλισμού δικτύων 5G.

Ο Έκχολμ δήλωσε ότι εκτιμά πως η ανάπτυξη των δικτύων θα καθυστερήσει, προσθέτοντας ότι η προσοχή των πολιτικών στην Ευρώπη θα πρέπει να επικεντρωθεί στην ταχύτερη δυνατή ανάπτυξη των δικτύων 5G.

«Σκεφτείτε το 4G: Οι Αμερικανοί και οι Κινέζοι εφάρμοσαν ταχύτερα τα δίκτυα 4G και η οικονομία των εφαρμογών για καταναλωτές τώρα κυριαρχείται από αμερικανικές και κινεζικές εταιρείες», είπε. «Το 5G θα είναι το ίδιο. Η καθυστέρησή του αποτελεί κίνδυνο για την οικονομία. Η Ευρώπη κινδυνεύει να μείνει και πάλι πίσω».

Πηγή: Reuters