Η Epic Games υπέβαλε καταγγελία κατά της Apple στην Βρετανία

Η Epic Games υπέβαλε καταγγελία κατά της Apple στην Βρετανία

Η Epic Games, ο δημιουργός του βιντεοπαιχνιδιού Fortnite, υπέβαλε καταγγελία ενάντια της Apple στην βρετανική Αρχή Ανταγωνισμού (CMA), στα πλαίσια της έρευνας που διεξάγει η αρχή για παραβίαση τον κανόνων ανταγωνισμού από τον αμερικανικό κολοσσό.

Η CMA είχε δηλώσει νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι είχε ξεκινήσει έρευνα ενάντια της Apple σχετικά με καταγγελίες που υποστηρίζουν ότι οι όροι και προϋποθέσεις του κατασκευαστή των iPhone είναι άδικοι απέναντι στους προγραμματιστές εφαρμογών.

Η Apple έχει δεχθεί πολλαπλές καταγγελίες για τις πολιτικές πληρωμής του App Store, καθώς απαιτεί από τους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν το σύστημα πληρωμών του, το οποίο χρεώνει προμήθεια μεταξύ 15% και 30%.

Υπενθυμίζεται ότι η Apple απέκλεισε το Fortnite από το App Store, αφότου η Epic προσπάθησε να παρακάμψει τη χρέωση 30% της Apple σε αγορές εντός εφαρμογής στο App Store, ξεκινώντας δικό της σύστημα απευθείας πληρωμών.

Η εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών έχει υποβάλλει αγωγές εναντίον της Apple στην Αυστραλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, και υπέβαλε καταγγελία για καταστρατήγηση ανταγωνισμού από την Apple στην Ευρωπαϊκή Ένωση νωρίτερα φέτος, τον Φεβρουάριο.

Επί του θέματος, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Epic Games, Τιμ Σουίνι, δήλωσε ότι «οι πρακτικές της Apple έχουν ως αποτέλεσμα διογκωμένο κόστος για τους καταναλωτές και παρεμποδίζουν την καινοτομία μεταξύ των προγραμματιστών».

«Δε μας εκπλήσσει το γεγονός ότι η Epic προωθεί την ατζέντα της ενώπιον της CMA, καθώς έχουμε δει να χρησιμοποιεί την ίδια στρατηγική και σε άλλες περιπτώσεις παγκοσμίως», απάντησε από τη μεριά του εκπρόσωπος της Apple.

Η Epic θέλει να λειτουργεί με διαφορετικούς κανόνες από αυτούς που ισχύουν για όλους τους άλλους προγραμματιστές … Πιστεύουμε ότι αυτό είναι λάθος», πρόσθεσε η Apple.