Η επέκταση της ΙΚΕΑ σε Ηράκλειο και Πάτρα, το νέο spot στο Mall Athens και τα σχέδια για το Ελληνικό

Η επέκταση της ΙΚΕΑ σε Ηράκλειο και Πάτρα, το νέο spot στο Mall Athens και τα σχέδια για το Ελληνικό

Την κατασκευή δυο νέων καταστημάτων IKEA σε Ηράκλειο Κρήτης και Πάτρα προανήγγειλε κατά την διάρκεια των εγκαινίων του καταστήματος νέας γενιάς ΙΚΕΑ στο The Mall Athens, ο επικεφαλής του ομίλου, Βασίλης Φουρλής, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο πρωτοποριακό κατάστημα IKEA που θα κατασκευαστεί στο Ελληνικό, όπου η Fourlis συνεργάζεται με τη Lamda Development για τη δημιουργία ενός μοναδικού  retail park.

Κατά την διάρκεια των εγκαινίων ο κ.Φουρλής αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην 20 ετή πορεία των ΙΚΕΑ από το πρώτο κατάστημα στην Ελλάδα στη Θεσσαλονίκη χαρακτηρίζοντας την πορεία ως ένα »ταξίδι που προσφέρει ομορφιά στην καθημερινότητα των πολλών ανθρώπων».

Ο ίδιος τόνισε ότι στα 20 χρόνια αυτά έχουν πραγματοποιηθεί επενδύσεις άνω των 250 εκατ. ευρώ, το ένα κατάστημα έγιναν 7 σε τρεις χώρες, δημιουργήθηκαν 10 σημεία παραλαβής και παράδοσης σε τρεις χώρες και συγκεκριμένα σε Ελλάδα, Βουλγαρία , Κύπρο και οι 250 αρχικά εργαζόμενοι έχουν γίνει 2.000.

Τέλος ο κ.Φουρλής αναφέρθηκε ακόμη στο αυτοματοποιημένο κέντρο logistics, χάρη στο οποίο «έχουμε ηγετική θέση στο e-commerce» ενώ «αποτέλεσε μεγάλο πλεονέκτημα για εμάς στην πανδημία».

Το νέο κατάστημα ΙΚΕΑ «νέας γενιάς» στο The Mall Athens, συνδυάζει την καινοτομία με την ευκολία  γιατί  προσαρμόζει  ένα φυσικό κατάστημα έκτασης 1.900 τ.μ , στην εποχή του e-commerce.

Είναι ένα από τα λίγα καταστήματα διεθνώς  κάτω από αυτό το νέο concept και το τρίτο κατάστημα που λειτουργεί ο Όμιλος μετά τη Σόφια στη Βουλγαρία και τον Πειραιά στην Ελλάδα.

Τo εγχείρημα αυτό συμπεριλαμβάνεται στη δυναμική στρατηγική του Ομίλου FOURLIS για άμεσες ψηφιακές μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις με πρόσθετη αξία για τον καταναλωτή, την αγορά και την εθνική οικονομία. Πάντα με το βλέμμα στραμμένο στην εξέλιξη της αγοραστικής εμπειρίας και την επόμενη ημέρα του λιανικού εμπορίου. Ο συνδυασμός λειτουργίας φυσικών και ηλεκτρονικών καταστημάτων αποτέλεσε σημαντικό εργαλείο την τελευταία διετία και θα παραμείνει ως ισχυρό λειτουργικό μοντέλο σε όλα τα brands του Ομίλου FOURLIS.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων , Άδωνις Γεωργιάδης, σε σύντομο χαιρετισμό σημείωσε ότι το άνοιγμα του νέου καταστήματος « δίνει τόνο αισιοδοξίας για το 2022 ότι θα είναι έτος ισχυρής ανάκαμψης και θα αφήσουμε πίσω την κρίση που άφησε η πανδημία».

Εκ μέρους της Lamda Development, ο κ Χρήστος Νικολόπουλος ανέφερε ότι η εταιρεία εργάζεται σχεδόν 4 χρόνια από την έναρξη της ιδέας και υλοποιεί το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη, στο Ελληνικό, φιλοδοξώνταςνα δημιουργήσει μια πράσινη πόλη στην Αθήνα και να τονώσει την Αττική. Παράλληλα, υλοποιεί ένα πλάνο ενεργειών για να καταστήσει το Mall Athens ένα πράσινο κτήριο.

Ταξίδι στο οποίο επιθυμεί η Lamda να έχει συνοδοιπόρους τους πολίτες αλλά και στρατηγικές συνεργασίες με πρωτοπόρους συνεργάτες, όπως ο όμιλος Φουρλής.

Οι καινοτομίες του καταστήματος νέα γενιάς ΙΚΕΑ

Το κατάστημα στο The Mall Athens, διαθέτει εξειδικευμένο προσωπικό 69 ατόμων, ενώ οι επισκέπτες του μπορούν να δοκιμάσουν πάνω από 1.300 προϊόντα για παράδοση την ίδια ημέρα. Παράλληλα έχει ψηφιακά εργαλεία, εξυπηρετώντας και την omnichannel προσέγγιση του ομίλου. 

Μέσα στο κατάστημα «νέας γενιάς» οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να ακολουθήσουν ελεύθερα όποια διαδρομή θέλουν, ώστε να εξυπηρετηθούν γρήγορα και εύκολα ανάλογα με τις ανάγκες τους. Μπορούν να χρησιμοποιούν το τηλέφωνό τους για να σκανάρουν τα αντικείμενα για αγορά καθώς περιηγούνται μέσα στο κατάστημα.

Για τα μεγαλύτερα έπιπλα οι καταναλωτές μπορούν να βάλουν την παραγγελία τους για παράδοση στο σπίτι ή για δωρεάν παραλαβή από τα καταστήματα ΙΚΕΑ στο Αεροδρόμιο και τον Κηφισό. Μπορούν ακόμη να περιηγηθούν στο internet για να δουν όλες τις λεπτομέρειες γύρω από τα προϊόντα.

Το νέο κατάστημα ΙΚΕΑ διαθέτει εστιατόριο με 128 θέσεις, ενώ στο σουηδικό κατάστημα τροφίμων φιλοξενούνται 80 επιλεγμένα προϊόντα.