Η Επ. Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε την έκδοση ομολόγου από την Τέρνα Ενεργειακή

Η Επ. Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε την έκδοση ομολόγου από την Τέρνα Ενεργειακή

Την έγκρισή της για την έκδοση του μεγάλου «πράσινου» ομολόγου της Τέρνα Ενεργειακή έως 150 εκατ. ευρώ έδωσε σήμερα Πέμπτη η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Πιο αναλυτικά, το δ.σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά την 855η/10.10.2019 συνεδρίασή του αποφάσισε την έγκριση του περιεχομένου του ενημερωτικού δελτίου της εταιρείας Τέρνα Ενεργειακή για τη δημόσια προσφορά με καταβολή μετρητών και την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στην κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος του Χ.Α. έως 150.000 ομολογιών με την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ύψους έως 150.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δημόσιες εγγραφές για την κάλυψη του πρώτου «πράσινου» ομολόγου της χώρας θα γίνει εντός του επόμενο 10μέρου.

Η συγκυρία είναι άκρως ευνοϊκή, ενώ η χώρα αυτή την εβδομάδα δανείστηκε στην επανέκδοση του 10ετούς με επιτόκιο 1,50%, ενώ στα τρίμηνα γραμμάτια με αρνητικό επιτόκιο -0,02% για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Παράλληλα, η εταιρεία Τέρνα Ενεργειακή βρίσκεται σε σημαντικό momentum έργων. Μέσα στο 2019 έχει ήδη ξεκινήσει την υλοποίηση επένδυσης της τάξης των 150 εκατ. ευρώ στην περιοχή της Εύβοιας, με την κατασκευή εννέα αιολικών πάρκων, συνολικής ισχύος 121 MW. Το έργο θα ολοκληρωθεί σταδιακά μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020.

Παράλληλα, μέσω των πρόσφατων διαγωνισμών, η Τέρνα Ενεργειακή εξασφάλισε επιπλέον έργα στην Κεντρική Ελλάδα, όπου θα κατασκευαστούν νέα αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 96,6 MW. Ο συνολικός προϋπολογισμός των επενδύσεων αυτών ξεπερνά τα 104 εκατ. ευρώ. Η κατασκευή των αιολικών πάρκων αναμένεται να ξεκινήσει τους προσεχείς μήνες, ενώ η ολοκλήρωσή τους θα γίνει σταδιακά εντός της διετίας 2021 – 2022.

Απ. Σκ.