Η Emirates περικόπτει 30.000 θέσεις εργασίας 

Η Emirates περικόπτει 30.000 θέσεις εργασίας 

Συνεχίζονται οι αναταράξεις στις αερογραμμές παγκοσμίως αφού η μία μετά την άλλη ανακοινώνει απολύσεις ή περικοπές θέσεων εργασίας. Τελευταίο παράδειγμα η εταιρεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Emirates, η οποία έκανε γνωστό ότι προτίθεται να περικόψει ως και 30.000 θέσεις εργασίας, προβαίνοντας παράλληλα και σε άλλες κινήσεις για την ενίσχυση της ρευστότητας. 

Το Ντουμπάι σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Emirates Τιμ Κλαρκ, ήδη έχει σχεδιάσει περικοπές που φτάνουν το 30% του ενεργού προσωπικού ήτοι 30.000 θέσεις εργασίας, ενώ η εταιρεία θα ενισχυθεί με κρατικό χρήμα. 

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg και μετέδωσε πρώτη η εφημερίδα National των ΗΑΕ, η Emirates αναμένεται να επιταχύνει την απόσυρση των αεροσκαφών Airbus A380. Η εταιρεία διαθέτει τα περισσότερα αεροσκάφη αυτού του τύπου στον στόλο της παγκοσμίως.

Σημειώνεται επίσης ότι η περσινή ανακοίνωση της Emirates για μείωση κατά 39 αεροσκαφών A380 στις παραγγελίες της προς την Airbus, οδήγησε την αεροναυπηγική εταιρεία να βάλει τέλος στη παραγωγή του «γίγαντα των αιθέρων». 

Η επικείμενη απόσυρση των A380 από την Emirates επιβεβαιώνει την τάση που θέλει τις αεροπορικές εταιρίες ανά τον κόσμο, κινούμενες στα πλαίσια ενίσχυσης της ρευστότητάς τους να λαμβάνουν αποφάσεις σχετικά με την τύχη ορισμένων αεροσκαφών που βρίσκονται εκτός πτητικού έργου. To εν λόγω αεροσκάφος της Airbus μαζί με το τζάμπο τζετ Boeing 747 και το τετρακινητήριο A340 έχουν ήδη καθηλωθεί από τις μεγαλύτερες εταιρείες.

Χαρακτηριστικά, η Lufthansa έχει καθηλώσει πλήρως τον στόλο των 14 Airbus A380 και τα 31 από 34 Airbus A340 που διαθέτει, ενώ η British Airways μεγαλύτερη βρετανική εταιρεία  διαθέτει στο στόλο της 12 Α380 και 28 Β747 τα οποία έχει εκτός λειτουργίας.