Η Ελλάδα πέτυχε μία από τις καλύτερες οικονομικές επιδόσεις στην Ευρωζώνη
Αδ. Γεωργιάδης

Η Ελλάδα πέτυχε μία από τις καλύτερες οικονομικές επιδόσεις στην Ευρωζώνη

Στην εκτίμηση ότι η Ελλάδα πέτυχε μία από τις καλύτερες οικονομικές επιδόσεις το πρώτο τρίμηνο του 2020 ανάμεσα στις χώρες της Ευρωζώνης προχώρησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ για το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Όπως τόνισε: «Παρά τις διάφορες Κασσάνδρες που προέβλεπαν καθίζηση του ελληνικού ΑΕΠ για το 2020, το πρώτο τρίμηνο έκλεισε με μία ελάχιστη ύφεση της τάξεως του 0,9% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2019».

Ο Αδ. Γεωργιάδης επεσήμανε πως ο στόχος του προϋπολογισμού θα είχε υπερκαλυφθεί αν δεν είχαμε τα περιοριστικά μέτρα που αναγκαστικά έλαβε η Κυβέρνηση όπως και άλλες κυβερνήσεις, τον Μάρτιο.

Τέλος σημείωσε πως «είναι μία συλλογική εθνική επιτυχία που μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον. Ασφαλώς το επόμενο τρίμηνο δεν θα έχει την ίδια εικόνα καθόσον εκεί η επίπτωση του κορονοϊού θα έχει μεγαλύτερη χρονική επίδραση. Όμως, το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία επανέρχεται και αντιδρά στις προκλήσεις, μας δίνει τη βεβαιότητα ότι και την πρόκληση που έχουμε μπροστά μας θα μπορούμε να την ξεπεράσουμε».