7ος χρόνος, ημέρα 2147η
Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021

Η Dream Team της Stoiximan έτοιμη να κατακτήσει ξανά τον... κόσμο

Η Dream Team της Stoiximan έτοιμη να κατακτήσει ξανά τον... κόσμο

Η Dream Team της Stoiximan ετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο, με στόχο να βρεθεί για μια ακόμη φορά στο πιο ψηλό βάθρο. Στη μοναδική ομάδα της Stoiximan εντάσσονται οι Χρυσοί Ολυμπιονίκες Λευτέρης Πετρούνιας και Κατερίνα Στεφανίδη, ήδη από το 2014, ενώ μια χρονιά αργότερα υποδέχθηκε την Άννα Κορακάκη, επίσης Χρυσή Ολυμπιονίκη, μέσω του προγράμματος «Υιοθετήστε έναν Αθλητή».

Η Stoiximan στο πλαίσιο της συνεχούς στήριξης του αθλητισμού από την αρχή της λειτουργίας της, δημιούργησε τη μεγαλύτερη ομάδα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο που απαρτίζεται από 17 αθλητές, εκ των οποίων οι 12 αθλητές και η Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης Ανδρών θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας τις επόμενες μέρες.  Το προφίλ των χρυσών Ελλήνων αθλητών που αποτελούν και τα «αστέρια» της Dream Team της Stoiximan είναι ο Λευτέρης Πετρούνιας, η Κατερίνα Στεφανίδη και η Άννα Κορακάκη. Τα βιογραφικά τους είναι πλούσια, έχοντας χαράξει μια μοναδική διαδρομή, κρατώντας ψηλά την ελληνική σημαία και μεταφέροντας τα ολυμπιακά ιδεώδη και το ελληνικό ευ αγωνίζεσθαι σε όλο τον κόσμο. 

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, Χρυσός Ολυμπιονίκης, είναι ο πιο επιτυχημένος αθλητής στο άθλημα των Κρίκων όντας 3 φορές παγκόσμιος Πρωταθλητής και 5 φορές Πρωταθλητής Ευρώπης ενώ έχει στο ενεργητικό του ένα Χρυσό Ολυμπιακό Μετάλλιο.

Ο δρόμος για το Τόκιο ήταν αρκετά δύσκολος καθώς  ένας πολύ δύσκολος τραυματισμός στον ώμο τον υποχρέωσε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση τον Ιανουάριο 2019 στην Ελβετία. Έκτοτε η αποκατάσταση ήταν δύσκολη και μακροχρόνια αλλά με πείσμα και επιμονή ο Πετρούνιας διεκδικεί ακόμα ένα Χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, έχοντας καταφέρει κάτι που πολλοί θεωρούσαν αδύνατο.

Στον τελευταίο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Ντόχα δεν του αρκούσε η πρώτη θέση για να προκριθεί αλλά να συγκεντρώσει συνολικά 15.333 πόντους, συντελεστής που χαρακτηρίζει την πρόκριση του Λευτέρη άθλο.

 Από τη μεριά της η Κατερίνα Στεφανίδη είναι η Χρυσή Ολυμπιονίκης στο Ρίο, έχοντας στο ενεργητικό της επίσης άλλα ένα Χρυσό και τρία Χάλκινα σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα και τρία Χρυσά, ένα Ασημένιο και ένα Χάλκινο σε Πανευρωπαϊκά. 

Πρόσφατα εξελέγη Εκπρόσωπος Αθλητών του Στίβου στην Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, μεγάλη τιμή για την αθλήτρια που το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ζει στις ΗΠΑ ενώ είναι έτοιμη να διεκδικήσει με όλες τις δυνάμεις της ακόμα ένα Ολυμπιακό μετάλλιο.

Τέλος η Άννα Κορακάκη από τη Δράμα αποτελεί την πρώτη αθλήτρια στη χώρα μας που καταφέρνει σε μια διοργάνωση να κατακτήσει δύο Ολυμπιακά μετάλλια, ένα Χρυσό μετάλλιο στα 25μ. σπορ πιστόλι και ένα Χάλκινο στα 10μ. αεροβόλο πιστόλι, στην πρώτη της συμμετοχή στις Αγώνες. 

Προέρχεται από οικογένεια με παράδοση στη σκοποβολή, αφού και ο πατέρας της έχει ασχοληθεί με το άθλημα και είναι ο προπονητής της ενώ και  ο αδελφός της ειναι στην εθνική ομάδα. Ο πατέρας της την παρακίνησε να ασχοληθεί με την σκοποβολή όταν ήταν 12 ετών, με την ίδια να μην ενθουσιάζεται με το συγκεκριμένο άθλημα. Το 2014 όμως μπήκε στην Εθνική Ομάδα Ελλάδος και έκτοτε καταφέρνει να σημειώνει τις μεγαλύτερες διακρίσεις στην σκοποβολή. 

Γνώρισε τους αθλητές της Stoiximan Tokyo Team στο www.iroes.gr.

Απολαύστε το τηλεοπτικό σποτ της Stoiximan: