Η Deliveroo θα εισαχθεί τελικά στο χρηματιστήριο του Λονδίνου

Η Deliveroo θα εισαχθεί τελικά στο χρηματιστήριο του Λονδίνου

Η βρετανική start up εταιρεία παράδοσης φαγητού Deliveroo ανακοίνωσε ότι καταθέτει τις επόμενες μέρες τα έγγραφα για να εισαγάγει τη μετοχή της στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times, η απόφαση της εταιρείας αποτελεί «νίκη και δείγμα εμπιστοσύνης για το Citi, έναντι του Άμστερνταμ και της Νέας Υόρκης στη μετά Brexit εποχή».

Η startup εταιρεία, που υποστηρίζεται από την Amazon, παρότι αντιμετώπισε προβλήματα με την έναρξη των lockdowns, με την πάροδο του χρόνου έλαβε ώθηση από τους περιορισμούς της πανδημίας καθώς οι καταναλωτές αποφεύγουν τις επισκέψεις στα σούπερ-μάρκετ και προτιμούν την παραγγελία και παράδοση στο σπίτι τόσο γευμάτων όσο και τροφίμων.

Τον Ιανουάριο η εταιρεία ανακοίνωσε ότι συγκέντρωσε περισσότερα από 180 εκατ. δολάρια στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησής της, με την αποτίμησή της να ξεπερνά τα 7 δισ. δολάρια.

Η Deliveroo ιδρύθηκε το 2013, συνεργάζεται με 140.000 εστιατόρια και διαθέτει 110.000 διανομείς στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο εξωτερικό, ενώ η εφαρμογή της έχει 9,6 εκατομμύρια λήψεις, σύμφωνα με τον ιστότοπό της. 

AP Photo/Frank Augstein