Η CICC στη 2η θέση των κορυφαίων επενδυτικών τραπεζών παγκοσμίως χάρη στην IPO της Ant

Η CICC στη 2η θέση των κορυφαίων επενδυτικών τραπεζών παγκοσμίως χάρη στην IPO της Ant

Η κινεζική China International Capital Corporation (CICC) σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση των μεγαλύτερων επενδυτικών τραπεζών στον κόσμο για νέες εισαγωγές για πρώτη φορά από την αρχή της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης χάρη στον ηγετικό ρόλο της στην τεράστια IPO του κολοσσού των χρηματοπιστωτικών τεχνολογιών Ant Group, σύμφωνα με στοιχεία της Dealogic.

Οι πίνακες αξιολόγησης που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα οδήγησαν την CICC στην κορυφή των επενδυτικών τραπεζών που δραστηριοποιούνται στις IPO και τις δευτερεύουσες εισαγωγές. Η CICC, που κατείχε την πέμπτη θέση παγκοσμίως πριν την IPO της Ant Group, βρίσκεται τώρα στη δεύτερη θέση, πίσω από την Credit Suisse.

Τις υπόλοιπες θέσεις καταλαμβάνουν τώρα με σειρά αξιολόγησης η Goldman Sachs, η Citigroup και η Morgan Stanley.

Η IPO της Ant προκάλεσε ανακατατάξεις και στις αξιολογήσεις των τραπεζών στο Χονγκ Κονγκ, όπου η CICC διατηρεί την πρωτοκαθεδρία της αυξάνοντας το μερίδιό της στην αγορά από 9% στο 11%, ενώ μόνο δύο δυτικές τράπεζες παραμένουν μεταξύ των 10 κορυφαίων, η Citigroup και η Morgan Stanley.

Η Ant Group θα πληρώσει στις 24 τράπεζες που παρήχαν εγγυήσεις για την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ έως 198 εκατ. δολάρια.