Η BT Group «κόβει» 13.000 θέσεις εργασίας και εγκαταλείπει το Λονδίνο

Η BT Group «κόβει» 13.000 θέσεις εργασίας και εγκαταλείπει το Λονδίνο

Σε περικοπή 13.000 θέσεων εργασίας (12% του προσωπικού της) θα προχωρήσει η BT τα προσεχή 3 χρόνια, ενώ παράλληλα θα εγκαταλείψει τα κεντρικά της γραφεία στο Λονδίνο, σε μια προσπάθεια να ορθοποδήσει μετά από λογιστικό σκάνδαλο στο οποίο ενεπλάκη.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η απόφαση αυτή για τις απολύσεις αναμένεται να επηρεάσει κυρίως υποστηρικτικό προσωπικό, γνωστοποίησε η εταιρεία με δήλωσή της, ενώ πρόσθεσε πως θα οφείλει συμπληρωματικές πληρωμές ύψους 2,1 δισ. λιρών κατά τη διάρκεια των επόμενων τριών ετών για το έλλειμμα στις συντάξεις του προσωπικού, που είναι ύψους 11,3 δισ. λιρών.

Η μετοχή της εταιρείας βρέθηκε σε χαμηλό 15μήνου αφού έπεσε κατά 9,6%, στον απόηχο της είδησης για τη μείωση στις θέσεις εργασίας του τηλεπικοινωνιακού ομίλου που θα έχει ως αποτέλεσμα και τη μείωση των εσόδων κατά 2% στο επόμενο οικονομικό έτος.

Την ίδια στιγμή, η εταιρεία σχεδιάζει να μειώσει τα κόστη από τη χρήση μετρητών κατά περίπου 2 δισ. δολάρια, ενώ σχεδιάζει επίσης να προσλάβει 6.000 εργαζόμενους στους τομείς της ανάπτυξης δικτύων και της εξυπηρέτησης πελατών.

Σημειώνεται ότι η αναθεώρηση των συντάξεων, του μεγαλύτερου προγράμματος παροχών της Βρετανίας, ήταν ένα από τα ζητήματα που επηρέαζαν αρνητικά τη μετοχή της BT. Το αποτέλεσμα που προέκυψε είναι στα ίδια επίπεδα με αυτό που είχαν προβλέψει αναλυτές, οι οποίοι είχαν εκτιμήσει ότι το έλλειμμα θα κυμαινόταν ανάμεσα σε 10 και 12 δισ. λίρες, σύμφωνα με τη Μorgan Stanley. Η εταιρεία δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα της αναθεώρησης μαζί με τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου και του πλήρους έτους που ήταν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

«Είμαι ευτυχής που έχουμε καταλήξει σε συμφωνία με τον διαχειριστή σχετικά με το σχέδιο αποτίμησης και αποκατάστασης των συνταξιοδοτικών παροχών, το οποίο είναι προσιτό στο πλαίσιο της κεφαλαιακής μας κατανομής και απομακρύνει την  αβεβαιότητα που νιώθουν οι μέτοχοι», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της BT, Γκάβιν Πάτερσον.

Η αντιμετώπιση του συνταξιοδοτικού ελλείμματος είναι καθοριστικής σημασίας για τον Patterson ώστε να υπολογίσει πόσα μετρητά θα πρέπει να δαπανήσει η BT για άλλες προτεραιότητες, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της ποσότητας οπτικών ινών στο εθνικό της δίκτυο και της συνεχούς πληρωμής μερισμάτων.