8ος χρόνος, ημέρα 2473η
Τρίτη, 9 Αυγούστου 2022

Η BMW ξεπέρασε σε πωλήσεις τη Mercedes στις ΗΠΑ το Μάρτιο

Η BMW ξεπέρασε σε πωλήσεις τη Mercedes στις ΗΠΑ το Μάρτιο

Η μάχη των πωλήσεων στην κατηγορία πολυτελών αυτοκινήτων στην Αμερική έχει γερμανικό χρώμα και νικητή τη BMW, τουλάχιστον για τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει το Bloomberg οι πωλήσεις των μοντέλων X3 και X5 αυξήθηκαν κατά 43% και 35% τον Μάρτιο γεγονός που εκτίναξε τις συνολικές πωλήσεις τις BMW στις 31.015 οχήματα, επιτρέποντας έτσι στη βαυαρική εταιρεία να ξεπεράσει τον μεγάλο της αντίπαλο, τη Mercedes, κατά 1.900 οχήματα στη σημαντική αγορά των ΗΠΑ. Έτσι, στο σύνολο του πρώτου τριμήνου του 2017 η BMW κατόρθωσε να “ψαλιδίσει” τη διαφορά με τη Mercedes στα 7.500 οχήματα.Η μάχη μεταξύ των δύο εμβληματικών εταιρειών συνεχίζεται καθώς η Mercedes κατόρθωσε να ξεπεράσει σε παγκόσμιο επίπεδο τη BMW το 2016, για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια. Ωστόσο ο CEO της BMW, Harald Krueger, προετοιμάζει την αντεπίθεσή του με το λανσάρισμα 40 νέων και ανανεωμένων μοντέλων τα επόμενα δύο χρόνια.

Και οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν επικεντρώσει τις προσπάθειές τους στην πώληση μεγαλύτερων μοντέλων τα οποία προσφέρουν υψηλότερο περιθώριο κέρδους, έτσι ώστε να χρηματοδοτήσουν τα σχέδια τους για την επόμενη ημέρα στην αυτοκίνηση, όπου τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα θα κυριαρχήσουν. Στο πλαίσιο αυτό η Mercedes ήδη ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα πως θα επιταχύνει το λανσάρισμα 10 νέων ηλεκτροκίνητων μοντέλων έως το 2022.