7ος χρόνος, ημέρα 2097η
Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021

Η BlackRock αύξησε τη συμμετοχή της στην Softbank στο 5,2%

Η BlackRock αύξησε τη συμμετοχή της στην Softbank στο 5,2%
Heerapix / Shutterstock.com

Η μεγαλύτερη επενδυτική παγκοσμίως BlackRock διπλασίασε τη συμμετοχή της στην SoftBank Group του Ιάπωνα κροίσου Μασαγιόσι Σον.

Ειδικότερα, η θυγατρική της BlackRock στην Ιαπωνία από το 2,5% που είχε προηγουμένως κατέχει πλέον ποσοστό 5,15% της Softbank, διανεμημένο ανάμεσα σε διαφορετικές οντότητες, σύμφωνα με σχετική αίτηση της εταιρείας στο υπουργείο Οικονομικών της Ιαπωνίας.

Η αυξημένη συμμετοχή της BlackRock στην SoftBank την καθιστά πλέον ως τον τέταρτο μεγαλύτερό της μέτοχο μετά τον ιδρυτή και διευθύνων σύμβουλο της ιαπωνικής τράπεζας, τον Μασαγιόσι Σον (περίπου 33%), τη Nomura Holdings (6,84%) και την JPMorgan (5,79%).

Ο τίτλος της SoftBank έχει υπερδιπλασιάσει την αξία του από τα χαμηλά του περασμένου Μαρτίου, με ώθηση από το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών της εταιρείας ύψους 23 δισ. δολαρίων.

Ωστόσο, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος την προηγούμενη εβδομάδα, η μετοχή της SoftBank άρχισε να υποχωρεί μέχρι και 20% από τα υψηλά του προηγούμενου μήνα, ακόμα και αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε τα υψηλότερα κέρδη από οποιαδήποτε ιαπωνική εισηγμένη εταιρεία ποτέ, στο τέταρτο τρίμηνο του οικονομικού 2020.