ΓΔ: 897,55 5,86 (0,66 %)

Τζίρος: 86,12 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1990η
Τρίτη, 13 Απριλίου 2021

ΓΔ: 897,55 5,86 (0,66 %)

Τζίρος: 86,12 εκατ. €   RT

Η BlackRock αποκτά το 45% της GasLog του Πίτερ Λιβάνου

Η BlackRock αποκτά το 45% της GasLog του Πίτερ Λιβάνου
φωτογραφία αρχείου

Συμφωνία για τη συγχώνευση της με τον ενεργειακό βραχίονα της BlackRock έκλεισε η ναυτιλιακή GasLog, συμφερόντων του εφοπλιστή Πίτερ Λιβανού.

Συγκεκριμένα η Global Energy & Power Infrastructure Team (GEPIF) της BlackRock θα αποκτήσει τις κοινές μετοχές της GasLog που βρίσκονται σε κυκλοφορία για 5,80 δολάρια σε μετρητά ανά κοινή μετοχή, εκτός του ποσοστού που ανήκει στην οικογένεια Λιβανού και στο Ίδρυμα Ωνάση.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την ομάδα διαχείρισης παγκόσμιας κλάσης της GasLog για να διευκολύνουμε τις ισχυρές δυνατότητες της εταιρείας να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για ΥΦΑ, ιδίως στην Ασία, μέσω του στόλου της με σύγχρονα, αποτελεσματικά σκάφη», δήλωσε ο Μαρκ Φλοριαν, επικεφαλής της BlackRock’s Global Energy & Power Infrastructure Team.

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής η οικογένεια Λιβανού και το Ίδρυμα Ωνάση θα συνεχίσουν να κατέχουν περίπου το 55% των κοινών μετοχών της GasLog, ενώ στην κατοχή της GEPIF θα περάσει το 45%.

Η συγχώνευση αναμένεται να κλείσει το δεύτερο τρίμηνο του 2021 και υπόκειται σε έγκριση των μετόχων της GasLog. 

Σημειώνεται ότι η GasLog διαθέτει στόλο με 35 πλοία, μεταφοράς LNG, ενώ τα 15 εξ αυτών ελέγχονται από τη θυγατρική της, GasLog Partners.