Η βιομετρία φωνής, τα ψηφιακά πορτοφόλια και οι νέες ανάγκες του συστήματος περίθαλψης
Νέο deal Microsoft

Η βιομετρία φωνής, τα ψηφιακά πορτοφόλια και οι νέες ανάγκες του συστήματος περίθαλψης

Η νέα εβδομάδα έχει ως αφετηρία τα νέα ιστορικά υψηλά για τη μητέρα των αγορών, τον S&P500 και τις φήμες για μια εξαγορά-σταθμό στον τεχνολογικό χώρο.

Η Μicrosoft βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την εξαγορά της Nuance Communications, της εταιρείας τεχνολογίας λογισμικού υπολογιστών, που παρέχει αναγνώριση ομιλίας και Τεχνητή Νοημοσύνη –ΑΙ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Βloomberg, η συμφωνία θα μπορούσε να ανακοινωθεί και μέσα στην εβδομάδα, ενώ η τιμή που «έχει πέσει στο τραπέζι» αποτιμά τη Nuance Communications στα 56 δολάρια ανά μετοχή.

Ποια είναι όμως η εταιρεία που ο αμερικανικός κολοσσός είναι διατεθειμένος να εξαγοράσει με ένα premium 23% πάνω από το κλείσιμο της Παρασκευής διαθέτοντας 16 δισ. δολάρια;

Οι περισσότεροι θα θυμούνται την Nuance Communications από την τεχνολογία που χρησιμοποιεί η Apple για το λογισμικό φωνής Siri. Όπως θα δούμε όμως παρακάτω, η εταιρεία είναι πολλά παραπάνω.

Η Nuance είναι καταρχήν ο αναγνωρισμένος ηγέτης στις λύσεις βιομετρίας φωνής με περισσότερα από 45 εκατομμύρια εγγεγραμμένα φωνητικά σχέδια και μια παγκόσμια βάση πελατών. Είναι η εταιρεία που δημιούργησε στην ουσία τον χώρο αναγνώρισης φωνής πριν από 20 χρόνια και τα τελευταία 12 χρόνια χάρη στην ΑΙ ανέπτυξε μια απαράμιλλη τεχνογνωσία στην παροχή επιτυχημένων λύσεων φωνητικής βιομετρίας, με στόχο να προσφέρει καλύτερη ασφάλεια και εξειδικευμένη εμπειρία στους τομείς της υγείας, των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, των τηλεπικοινωνιών, της λιανικής αλλά και των κρατικών φορέων.

Για όσους αναρωτιούνται γιατί η βιομετρία φωνής είναι μια τόσο πολύτιμη υπηρεσία, η απάντηση κρύβεται στις ανάγκες της σύγχρονης ψηφιακής εποχής για κυβερνο-ασφάλεια, μια ανάγκη που εκτόξευσε ακόμα περισσότερο η ευρεία διάδοση των κρυπτονομισμάτων.

Εταιρείες όπως η Nuance και η Onfido επεξεργάζονται τεχνικές ώστε οι βιομετρικές τεχνολογίες να προστατεύουν τα πορτοφόλια κρυπτογράφησης, δηλαδή τα εργαλεία που επιτρέπουν την αποθήκευση και την εκτέλεση συναλλαγών με ψηφιακά νομίσματα.

Η πρόσβαση στα πορτοφόλια κρυπτογράφησης και η διαχείριση τους γίνεται παραδοσιακά με κωδικούς πρόσβασης, αλλά παραδείγματα όπως εκείνο του Στέφαν Τόμας που αν και προγραμματιστής έχασε εκατομμύρια bitcoins καθώς ξέχασε τον κωδικό πρόσβασής του, οδήγησαν τον Brett Beranek, αντιπρόεδρο και γενικό διευθυντή ασφάλειας και βιομετρικών στοιχείων της Nuance Communications, στην πρόταση για μια εναλλακτική μορφή ασφαλούς ελέγχου ταυτότητας. Τα οφέλη των αλγορίθμων της βιομετρικής φωνής είναι πολλά στην νέα ψηφιακή εποχή, καθώς είναι σε θέση να αναλύουν περισσότερα από 1.000 χαρακτηριστικά φωνής ταυτόχρονα, με στόχο να «αναγνωρίζουν» ένα άτομο με υψηλά επίπεδα ακρίβειας και αποτελεσματικότητας.

Η βιομετρική αναγνώριση μπορεί να βελτιωθεί περαιτέρω με βιομετρικά χαρακτηριστικά συμπεριφοράς ικανά να αναλύουν τα μοτίβα πληκτρολόγησης, τον τρόπο με τον οποίο οι πελάτες κρατούν το τηλέφωνό τους κ.α Αυτές ακριβώς οι τεχνολογίες έχει έρθει η ώρα σύμφωνα με τον Beranek να ενσωματωθούν σε κρυπτογραφικά πορτοφόλια, προκειμένου να παρέχουν ασφαλή και αποτελεσματικό έλεγχο ταυτότητας και να αποτραπούν οι οικονομικές απώλειες.

Οι νέες ανάγκες του μετα-πανδημικού κόσμου στον τομέα του healthcare

Η κυβερνοασφάλεια είναι ένα μόνο πεδίο δράσης της Νuance Communications. Πολλά προϊόντα της αποτελούν σταθμό και για πολλούς άλλους τομείς, με πρώτον και καλύτερο τον χώρο της υγείας.

Το PowerShare για παράδειγμα είναι ένα προϊόν/υπηρεσία που βελτιώνει θεαματικά την επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία ανταλλαγής απεικονίσεων ακτινολογίας μεταξύ ιατρικών παρόχων και νοσοκομείων.

Ειδικά στην εποχή που διανύουμε, κατά την οποία πολλοί συνάνθρωποι μας έχουν αναβάλει τις εξετάσεις τους ή ακόμα και τις θεραπείες τους λόγω της πανδημίας, η υιοθέτηση κλινικών αναλυτικών στοιχείων που βασίζονται σε cloud και AI ανάλυση θα διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό τόσο την αντιμετώπιση της αύξησης της ζήτησης για επαναπρογραμματισμό των αναβαλλόμενων διαδικασιών απεικόνισης, όσο και την ανάγκη για προγραμματισμό νέων.

Το PowerScribe Follow-Up Manager της εταιρείας που βασίζεται σε cloud χρησιμοποιεί επεξεργασία φυσικής γλώσσας που υποστηρίζεται από AI με στόχο να αυτοματοποιήσει την ταυτοποίηση, την εξαγωγή και την ανάλυση μη δομημένων δεδομένων από αναφορές ακτινολογίας και να κάνει αυτά τα δεδομένα ενεργά, διευκολύνοντας την επικοινωνία με τους κλινικούς γιατρούς και τους ασθενείς τους.

Χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή από 10.000 οργανισμούς υγειονομικής περίθαλψης παγκοσμίως, ενώ « διαχειρίζεται» 300 εκατομμύρια ιστορίες ασθενών κάθε χρόνο, βοηθώντας τους κλινικούς ιατρούς, τους ακτινολόγους και τις ομάδες φροντίδας να λάβουν και να επεξεργαστούν ταχύτατα κλινικές πληροφορίες, εφαρμόζοντας την ΑΙ σε πραγματικό χρόνο για καλύτερη λήψη αποφάσεων.

Η διάσωση ενός νεογέννητου από παιδιατρική ομάδα στην Μελβούρνη, χάρη στην αστραπιαία απεικόνιση και κοινοποίηση ακτινολογικών εξετάσεων από ένα παιδιατρικό κέντρο τραύματος 70 χλμ μακριά, είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για τις δυνατότητες που μπορούν να παρέχουν τα τεχνολογικά προϊόντα της Nuance.

Η τεχνογνωσία εταιρειών όπως η Nuance είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμη σε μια εποχή όπου τα συστήματα υγείας βρίσκονται κάτω από ασφυκτική πίεση λόγω της πανδημίας, με ένα πλήθος συμπτωμάτων τόσο κατά την διάρκεια της Covid-19 όσο και μετά την ανάρρωση, να παραμένουν υπό διερεύνηση, ενώ ταυτόχρονα βαίνει αυξανόμενη η ανάγκη για διαγνωστικές εξετάσεις, γνωμάτευση και σχήματα θεραπείας για ασθένειες όπως ο καρκίνος ή άλλες χρόνιες παθήσεις, που δυστυχώς παραμέλησαν οι ασθενείς λόγω της πανδημίας.

Οι τεράστιες δυνατότητες που δημιουργεί η ψηφιακή εποχή για τον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, έχουν μετατρέψει τον τελευταίο σε νέο πεδίο δράσης των τεχνολογικών κολοσσών. Μέσα από αυτό το πρίσμα, η κίνηση της Μicrosoft να προβεί στην δεύτερη μεγαλύτερη εξαγορά της ιστορίας της μέσω της Nuance Communications όχι απλά δεν πρέπει να μας εκπλήσσει, αλλά αντίθετα πρέπει να μας προετοιμάσει για ένα πλήθος εξαγορών με την ίδια φιλοσοφία, τόσο από την Μicrosoft όσο και από την Apple και την Αlphabet.

[email protected]

Αποποίηση Ευθύνης

Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, καμία διασφάλιση δε δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.