Η Apple θα εγκαταλείψει τους επεξεργαστές της Intel από το 2020

Η Apple θα εγκαταλείψει τους επεξεργαστές της Intel από το 2020

Τους δικούς της επεξεργαστές σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει στους υπολογιστές Mac η Apple από το 2020, αντικαθιστώντας τους επεξεργαστές της Intel, ανέφεραν άνθρωποι με γνώση του ζητήματος που επικαλείται το Bloomberg.

Το σχέδιο αυτό φέρει την κωδική ονομασία «Kalamata» και βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης αλλά έρχεται ως μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής που αποσκοπεί στο να κάνει όλες τις συσκευές της Αpple - υπολογιστές Mac, iPhones και ipads - να λειτουργούν ομοιόμορφα και ομαλότερα.

Σημειώνεται ότι η αλλαγή αυτή που επιχειρεί η Apple θα αποτελέσει χτύπημα για την Intel, καθώς η συνεργασία των δύο εταιρειών συντέλεσε στην επιτυχία που γνώρισαν οι υπολογιστές Mac, όπως επίσης βοήθησε και την Intel στο να αποτελέσει ηγετική δύναμη στο χώρο των επεξεργαστών για υπολογιστές. Η Apple αποφέρει στην Intel περίπου το 5% του ετήσιου εισοδήματός της, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Η Apple θα μπορούσε να εγκαταλείψει ή να καθυστερήσει τη μετάβαση ενώ η Intel αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση, δηλώνοντας σχετικά πως «δεν σχολιάζουμε υποθετικά σενάρια σχετικά με πελάτες μας».

Για την Apple, η συγκεκριμένη αλλαγή θα αποτελούσε κομβικό σημείο, καθώς οι επεξεργαστές της Intel παραμένουν από τα λίγα εξαρτήματα που δε σχεδιάζονται από την Apple. Αυτήν τη στιγμή, τα iPhone, τα iPads, τα ρολόγια της Apple και το Apple TV, χρησιμοποιούν επεξεργαστές που σχεδιάζονται από την ίδια την Apple και βασίζονται στην τεχνολογία της εταιρείας Arm Holdings.