Η ανακοίνωση της ΔΕΗ για την ένταση στη χθεσινή γενική συνέλευση

Η ανακοίνωση της ΔΕΗ για την ένταση στη χθεσινή γενική συνέλευση

Αναβλήθηκε για τις 11 Ιουλίου η γενική συνέλευση της ΔΕΗ, ύστερα από τη χθεσινή διακοπή της από παρέμβαση της ΓΕΝΟΠ. Υπενθυμίζεται ότι στη συνέλευση επρόκειτο να αποφασιστεί η εκκίνηση των διαδικασιών για τον ΑΔΜΗΕ.

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση εκφράζει τη λύπη της για το συμβάν, ενώ σημειώνει ότι «οι ενέργειες αυτές πλήττουν το κύρος της ΔΕΗ και ναρκοθετούν τις προσπάθειες της Διοίκησης για τη διαχείριση των εξαιρετικά κρίσιμων για το μέλλον της εταιρείας θεμάτων».

Παράλληλα κάνει λόγο για «αντιθεσμικές πρακτικές, που περιφρονούν την καταστατική λειτουργία της εταιρείας και τους νόμους της πολιτεία», ενώ σημειώνει ότι οι όσοι παρεμπόδισαν την ομαλή διεξαγωγή της ΓΣ «επωμίζονται στο ακέραιο την πολιτική ευθύνη καθώς θέτουν σε κίνδυνο την προοπτική της παραμονής του ΑΔΜΗΕ στον έλεγχο του Δημοσίου».

Τέλος, αναφέρεται: «Και βέβαια δεν περνά απαρατήρητη η θέση που διατυπώνεται τελευταία από υπεύθυνα συνδικαλιστικά χείλη ότι έναντι των εναλλακτικών λύσεων που επεξεργάζεται η Διοίκηση για το -επιβαλλόμενο- άνοιγμα της αγοράς είναι προτιμότερη η πώληση μονάδων».

Διαβάστε ακόμα:

- Ένταση στη γενική συνέλευση της ΔΕΗ μετά από παρέμβαση της ΓΕΝΟΠ