Η Airbnb δεν απαιτείται να ακολουθεί τους νόμους της κτηματαγοράς

Η Airbnb δεν απαιτείται να ακολουθεί τους νόμους της κτηματαγοράς

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισε σήμερα ότι η αμερικανική εταιρεία Airbnb δεν χρειάζεται να συμμορφωθεί με τους γαλλικούς νόμους που διέπουν την κτηματαγορά, μεταδίδει το bloomberg. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η αμερικανική εταιρεία δεν απαιτείται να διαθέτει επαγγελματική άδεια κτηματομεσίτη.

Αναλυτικότερα, το bloomberg αναφέρει ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θεωρεί πως η δραστηριότητα της Airbnb δεν μπορεί να ρυθμιστεί όπως ένα μεσιτικό πρακτορείο ακίνητης περιουσίας που προσφέρει τις υπηρεσίες του απευθείας στην αγορά, ενώ αναφέρει ότι η Γαλλία δεν είχε ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη σχετική της απόφαση, όπως προβλέπεται από την οδηγία για το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Υπενθυμίζεται ότι το Δικαστήριο της ΕΕ εξέτασε την υπόθεση της Airbnb μετά από κατηγορίες της Ένωσης Τουρισμού της Γαλλίας ότι παραβιάζει τη νομοθεσία της χώρας.

Η Airbnb δήλωσε ότι η απόφαση του δικαστηρίου θα της επιτρέψει να «προχωρήσει και να συνεχίσει να εργάζεται με πόλεις με σαφείς κανόνες», σύμφωνα με το Διεθνή Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Θέλουμε να είμαστε καλοί συνεργάτες με όλους και ήδη έχουμε συνεργαστεί με περισσότερες από 500 κυβερνήσεις για να βοηθήσουμε τους ιδιοκτήτες ακινήτων να μοιραστούν τα σπίτια τους, να ακολουθήσουν τους κανόνες και να πληρώσουν φόρο», δήλωσε η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο.