Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019, 17:51

-A +A

Η Aegean «προσγειώνεται» στο Ελληνικό - Αποκτά το 1,66% της Lamda

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019, 17:51
Η Aegean «προσγειώνεται» στο Ελληνικό - Αποκτά το 1,66% της Lamda
-A +A

Του Γιώργου Δασκαλόπουλου

Κίνηση που σηματοδοτεί την επικείμενη εμπλοκή της Aegean στο project του Ελληνικού, ενώ αποτελεί πρόκριμα και για τη συμμετοχή και άλλων επιχειρηματικών δυνάμεων σε αυτό, διαμορφώνει η απόφαση της Lamda Development για την πώληση του 1,66% των ίδιων μετοχών της στην Αεροπορία Αιγαίου.

Η εξέλιξη έρχεται λίγα 24ωρα πριν την προγραμματισμένη για την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου Γενική Συνέλευση της Lamda σχετικά με την αύξηση κεφαλαίου – μαμούθ των 650 εκατ. ευρώ που έχει αναγγείλει. Και για το λόγο αυτό θεωρείται πως κινητοποιεί δυνάμεις του ελληνικού επιχειρείν, να στοιχηθούν πίσω από την απόφαση της οικογένειας Λάτση -και των υπολοίπων μετόχων της Lamda- να στηρίζει την εμβληματική επένδυση.

Ως προς το τίμημα της συναλλαγής, αποφασίστηκε η πώληση των ως άνω Ιδίων Μετοχών να γίνει σε προσυμφωνημένη τιμή: α) 7 ευρώ ανά μετοχή ή β) σε περίπτωση που κατά την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συναλλαγής η τιμή διαπραγμάτευσης της μετοχής της Εταιρείας είναι χαμηλότερη από 7 ευρώ ανά μετοχή, σε τιμή ίση με την τιμή κλεισίματος της ημέρας συναλλαγής και με κατώτατο όριο την τιμή των 6,50 ευρώ ανά μετοχή. Κάτι που σημαίνει ότι σε περίπτωση κατά την οποία η πώληση γίνει στα 7 ευρώ, η αξία της συναλλαγής θα είναι 9,238 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, εάν η πώληση γίνει στα 6,5 ευρώ η αξία της συναλλαγής θα είναι 8,5 εκατ. ευρώ.

Με αφορμή αυτή την εξέλιξη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development κ. Οδυσσέας Αθανασίου δήλωσε:

«Η Lamda Development βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η ολοκλήρωση της ως άνω συναλλαγής, θα είναι η αρχή για μια ευρύτερη και σημαντικότατη συνεργασία με την Aegean, ηγέτιδα δύναμη στο χώρο των αερομεταφορών στην Ελλάδα, που θα την καταστήσει επίσημο αερομεταφορέα του Ελληνικού.

Στόχος είναι η συνεργασία αυτή να αποτελέσει ένα πρώτο, εξαιρετικό δείγμα συνένωσης δυνάμεων και ανάπτυξης συνεργιών, ώστε να καταστεί η Αθήνα παγκόσμιος τουριστικός προορισμός. Ταυτόχρονα, αποτελεί αφετηρία μελλοντικών συνεργιών μεταξύ των δύο εταιρειών και επιβεβαιώνει την έμπρακτη στήριξη και βαθιά πίστη του επιχειρηματικού κόσμου στο εμβληματικό έργο του Ελληνικού».

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Aegean Airlines

Σε δική της ανακοίνωση τη Δευτέρα το απόγευμα τη Aegean τονίζει πως προχωρά σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, με μακροπρόθεσμο χαρακτήρα, συμπράττοντας στο μεγαλύτερο έργο ανάπτυξης της χώρας, που μπορεί να δώσει νέα ώθηση στον τουρισμό της Αθήνας, στο Ελληνικό.

Συγκεκριμένα, η Aegean ανακοινώνει τη σύναψη συμφωνίας με τη Lamda Development για την προώθηση του Ελληνικού. Ειδικότερα, η Aegean θα παρουσιάζει στους επιβάτες της υλικό με τα χαρακτηριστικά αλλά και τις νέες υπηρεσίες, εμπειρίες και προϊόντα που θα μπορούν να απολαμβάνουν με την εξέλιξη του έργου.

Στόχος είναι η μεγαλύτερη δυνατή διάχυση του έργου στους επιβάτες της Aegean, η πλειονότητα των οποίων προέρχονται από πόλεις του εξωτερικού, και μέσω αυτής της υποστήριξης της επιτυχούς ανάπτυξης του.

 Με τη σύμπραξη αυτή, η Aegean ανακηρύσσεται ως ο «Επίσημος Αερομεταφορέας του Ελληνικού» και στο εξής, θα προβάλλεται με αυτήν της την ιδιότητα από τον φορέα ανάπτυξης του έργου στις παρουσιάσεις αλλά και στο υλικό επικοινωνίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έτσι, η Aegean συνδέει το όνομα της με το πλέον εμβληματικό, αναπτυξιακό έργο στη χώρα, η επιτυχία του οποίου αποτελεί εθνικό στόχο, ιδιαίτερα για την ανάπτυξη του τουρισμού.

Με δεδομένο ότι η Aegean δραστηριοποιείται σε 44 χώρες, με δίκτυο 151 προορισμών και μεταφέρει 14 εκατ. επιβάτες ετησίως, είναι προφανές ότι η σύμπραξη αυτή θα έχει ισχυρή αποτελεσματικότητα και για τα δυο μέρη.

Πέραν της προβολής του έργου, η Aegean θα συμμετέχει στην επένδυση, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης, αγοράζοντας ίδιες μετοχές της Lamda Development που αντιστοιχούν στο 1,66% του μετοχικού της κεφαλαίου. Πρόθεση της είναι να συμμετέχει και στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ασκώντας τα δικαιώματα των μετοχών που θα έχει αποκτήσει, διαμορφώνοντας έτσι, το σύνολο της σκοπούμενης επένδυσης της Aegean στο μετοχικό κεφάλαιο της Lamda Development, στα 20 εκατ. ευρώ.

Αναφερόμενος στη σύμπραξη αυτή, ο Πρόεδρος της Aegean κ. Ευτύχιος Βασιλάκης δήλωσε: «Το Ελληνικό, είναι έργο πνοής και εθνικής σημασίας στον κύριο κόμβο, στην καρδιά της δραστηριότητάς μας. Αναβαθμίζει το πρόσωπο της Αθήνας και της χώρας στο εξωτερικό, δημιουργεί νέους λόγους επίσκεψης, συμβάλλει στην άμβλυνση της εποχικότητας του τουρισμού καθιερώνοντας την πόλη στις City Break επιλογές διεθνώς. Η Aegean, η αεροπορική εταιρεία της Ελλάδας και της Αθήνας, στηρίζει την προσπάθεια αυτή, που δημιουργεί πολλαπλασιαστικές συνέργειες».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα