Η αδύναμη παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη στο επίκεντρο της G20

Η αδύναμη παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη στο επίκεντρο της G20

Η αδύναμη παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της διάσκεψης των κρατών-μελών της ομάδας G20 που θα πραγματοποιηθεί στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου στην Κίνα, ενώ κυρίαρχο ζήτημα στην ατζέντα των συζητήσεων, θα είναι και η προσπάθεια αναδιοργάνωσης της παγκόσμιας οικονομικής διακυβέρνησης.

Το Πεκίνο ενδιαφέρεται άμεσα και για την προώθηση θεμάτων που σχετίζονται με την πορεία των αναπτυσσόμενων οικονομιών, καθώς οι οικονομίες αυτές, είχαν συμμετοχή 80,2% στη διαμόρφωση του παγκόσμιου ΑΕΠ ετησίως, από το 2008 έως το 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΝΤ.

Μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, η συμμετοχή των αναπτυσσόμενων οικονομικά χωρών στη διαμόρφωση του παγκόσμιου ΑΕΠ, θα μειωθεί στο 57%, που χαρακτηρίζεται ως ένα επίσης σημαντικό ποσοστό συμμετοχής στην παραγωγική ικανότητα της παγκόσμιας οικονομίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Κίνα αναμένεται ότι θα θέσει αρκετά ζητήματα που σχετίζονται με την πορεία των οικονομικών εξελίξεων στις αναπτυσσόμενες χώρες, προκειμένου να εξακολουθήσουν να έχουν ένα σημαντικό ρόλο, στη διαμόρφωση των παγκόσμιων οικονομικών εξελίξεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ