Η Acacia ασκεί ανταγωγή κατά της Cisco για την συμφωνία συγχώνευσης των 2,84 δισ. δολαρίων

Η Acacia ασκεί ανταγωγή κατά της Cisco για την συμφωνία συγχώνευσης των 2,84 δισ. δολαρίων

Η Acacia Communications Inc ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ασκεί ανταγωγή κατά της Cisco Systems Inc, λίγες μέρες αφού η εταιρεία εξοπλισμού δικτύων άσκησε αγωγή ζητώντας από την Acacia να ολοκληρώσει τη συμφωνία συγχώνευσης ύψους 2,84 δισ. δολαρίων την οποία διέκοψε.

Η εταιρεία οπτικών εξαρτημάτων δήλωσε ότι ζητά δήλωση ότι έληξε νόμιμα τη συγχώνευση με την Cisco αφού η συμφωνία δεν έλαβε την έγκριση των κινεζικών ρυθμιστικών αρχών μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Cisco δήλωσε ότι έλαβε την ρυθμιστική έγκριση από την Κίνα στις 7 Ιανουαρίου και ζήτησε δικαστική επιβεβαίωση ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να κλείσει η συμφωνία.

Η Acacia, από την πλευρά της δήλωσε τη Δευτέρα ότι ένα e-mail με ημερομηνία 7 Ιανουαρίου από κάποιον υπάλληλο της κινεζικής Κρατικής Αρχής για τη Ρύθμιση της Αγοράς που αναφέρει ότι η αίτηση της Cisco είναι «επαρκής όσον αφορά τα θέματα ανταγωνισμού» δεν συνιστά ρυθμιστική έγκριση.

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι σκοπεύει να αμυνθεί σθεναρά απέναντι στους ισχυρισμούς της Cisco.

Το 2019, η Cisco κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της Acacia προκειμένου να επωφεληθεί από μεγαλύτερο μερίδιο των δαπανών των εταιρειών τηλεπικοινωνιών για τα δίκτυα 5G. Η συμφωνία, που είχε εγκριθεί στις ΗΠΑ, τη Γερμανία και την Αυστρία, ανέμενε τη ρυθμιστική έγκριση από την Κίνα.

Πηγή: Reuters