Η ΑΒ Βασιλόπουλος κοντά στους Έλληνες πυροσβέστες

Η ΑΒ Βασιλόπουλος κοντά στους Έλληνες πυροσβέστες

Τιτάνια μάχη με τις φλόγες έδωσαν επί πολλές ημέρες και κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών και τρομερών ανέμων οι Έλληνες πυροσβέστες στην Εύβοια.

Μια δύναμη από 330 πυροσβέστες με δεκάδες οχήματα ξηράς και 17 εναέρια μέσα έδωσαν τη μάχη και κατάφεραν τελικά να περιορίσουν τα μέτωπα της φωτιάς, η οποία από το Σάββατο είναι σε πλήρη έλεγχο και πλέον δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές. 

Σ' αυτό βοήθησε και το γεγονός ότι από το βράδυ της Παρασκευής η ένταση του ανέμου μειώθηκε σημαντικά. 

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτέθηκαν οι πυροσβέστες ήταν – όπως αντιλαμβάνεται κανείς – εντελώς αδυσώπητες, δεδομένου ότι στο μέτωπο της φωτιάς οι θερμοκρασίες πολλαπλασιάζονται, δημιουργώντας ένα σκηνικό κόλασης υψηλών θερμοκρασιών και αποπνικτικής ατμόσφαιρας. 

Θέλοντας να συνδράμει – έστω και λίγο – στην τιτάνια προσπάθεια των ανθρώπων που έχουν την ευθύνη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, η ΑΒ Βασιλόπουλος, έσπευσε στον τόπο της φωτιάς, με την πιο «πολύτιμη» - σ' αυτή τη συγκυρία – προσφορά, δηλαδή το πόσιμο νερό. 

Πιο αναλυτικά, η ΑΒ Βασιλόπουλος, δείχνοντας εξαιρετικά αντανακλαστικά, πρόσφερε την Παρασκευή το πρωί 2.500 μπουκάλια νερό στο Πυροσβεστικό Σώμα Αλιβερίου. 

Είναι τουλάχιστον ελπιδοφόρο που οι μεγάλες εταιρείες αναγνωρίζουν τις προσπάθειες των πυροσβεστών και δείχνουν άμεσα αντανακλαστικά. Ελπίζουμε κι άλλες εταιρείες να ακολουθήσουν με αντίστοιχες ενέργειες.