Η Visa υποστηρικτής των Πανελλήνιων Αγώνων Special Olympics «Λουτράκι 2016»

Η Visa υποστηρικτής των Πανελλήνιων Αγώνων Special Olympics «Λουτράκι 2016»

 

Ένας από τους υποστηρικτές των Πανελλήνιων Αγώνων Special Olympics «Λουτράκι 2016», στους οποίους θα συμμετέχουν αθλητές από όλη την Ελλάδα, είναι η Visa Europe. 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «τα Special Olympics Hellas, έχουν καθιερωθεί στη συνείδηση των πολιτών σαν ένας από τους πιο ενεργούς αθλητικούς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς στην Ελλάδα, με κινητήρια δύναμή τους την ιδέα της κοινωνίας που προτιμά να εντάσσει και να ενδυναμώνει παρά να αποκλείει άτομα με ειδικές ικανότητες».

Στο πλαίσιο της συνέχισης και της περαιτέρω ανάπτυξής τους, τα Special Olympics Ηellas προκήρυξαν μετά από 6 χρόνια τη διεξαγωγή Πανελλήνιων Αγώνων με σκοπό να προσφέρουν ακόμα περισσότερες ευκαιρίες. Οι Αγώνες, οι οποίοι τελούν υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Λουτρακίου, θα λάβουν χώρα από 18 έως 22 Απριλίου 2016, στις αθλητικές εγκαταστάσεις SportCamp στο Λουτράκι.

Στους Αγώνες θα συμμετάσχουν 700 αθλητές από Ειδικά Σχολεία και Φορείς Ειδικής Αγωγής της χώρας μας, από όλα τα προπονητικά προγράμματα Special Olympics καθώς και Αντιπροσωπεία από την Κύπρο σε 6 αθλήματα: Στίβος, Ποδόσφαιρο, Κολύμβηση, Τένις, Βοcce, Bowling. Τους προαναφερθέντες θα πλαισιώνουν 100 προπονητές, 200 εθελοντές, 50 κριτές/διαιτητές και εκπρόσωποι του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου.

Την Τελετή Έναρξης των Πανελλήνιων Αγώνων Special Olympics «Λουτράκι 2016» που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 και ώρα 19.00 στο ''Γαλανοπούλειο'' Δημοτικό Γυμναστήριο Λουτρακίου θα τιμήσουν με την παρουσία τους εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, προσωπικότητες από τον χώρο του Αθλητισμού και του Πολιτισμού, Χορηγοί, Yποστηρικτές, Ιδρυτικά και Επίτιμα Μέλη του Σωματείου, οι οποίοι, μαζί με τους εθελοντές, θα στείλουν μηνύματα ειρηνικής συνύπαρξης και υγιούς ανταγωνισμού, τονίζοντας πως στους αγώνες Special Olympics όλοι είναι ισότιμοι.

Ο κος Νίκος Καμπανόπουλος, γενικός διευθυντής της Visa Europe για Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία τόνισε «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα συνεισφέρουμε και εμείς στην φετινή διοργάνωση των Πανελλήνιων Εαρινών Αγώνων Special Olympics 2016.  Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους αθλητές και στις αθλήτριες που θα λάβουν μέρος στους αγώνες».