Η Sunlight αποκτά τοπικό partner στην ιταλική θυγατρική της

Η Sunlight αποκτά τοπικό partner στην ιταλική θυγατρική της

Του Απόστολου Σκουμπούρη

Με στόχο την καλύτερη διείσδυση τόσο στην ιταλική αγορά όσο και στο πιο γρήγορο «μοντάρισμα» της μονάδας που φιλοδοξεί να γίνει hub για όλη τη Βόρεια Ευρώπη, η ελληνική εταιρεία Συστήματα Sunlight ABEE αποφάσισε να αποκτήσει τοπικό partner στη γειτονική χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, η Sunlight πούλησε ποσοστό 10% μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής της στην Ιταλία, Reliable Battery Solutions Srl, στην ιταλική εταιρεία BMG Srl, έναντι τιμήματος 500 χιλ. ευρώ. Έτσι, η Sunlight κατέχει πλέον 90% του μετοχικού κεφαλαίου της εν λόγω θυγατρικής, ενώ όπως η ίδια σημειώνει σε ανακοίνωσή της, τα αποτελέσματα και η καθαρή θέση σε ενοποιημένη βάση θα βελτιωθούν κατά 400 χιλ. ευρώ.

Η ιταλική εταιρεία BMG Srl είναι γνωστή εταιρεία κατασκευής μπαταριών για κλαρκ και περονοφόρα οχήματα στην Ιταλία, ενώ μέσω της συνεργασίας αυτής θα επιτευχθούν πολλαπλού τύπου συνέργειες, σε πολλά επίπεδα.

Θυμίζουμε ότι η Συστήματα Sunlight ίδρυσε την Reliable Battery Solutions Srl στην Ιταλία τον περασμένο Δεκέμβριο, με αντικείμενο τη συναρμολόγηση και εμπορία μπαταριών βιομηχανικού τύπου, απώτερο στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση της παρουσίας του ελληνικού ομίλου στις αγορές της Ευρώπης.

Πρόκειται για θυγατρική που ιδρύθηκε στη Βόρεια Ιταλία και συγκεκριμένα στη Βερόνα, με σκοπό μακροπρόθεσμα να γίνει ένα σημαντικό hub του Group, συνδέοντας τη Sunlight πιο εύκολα με τις αγορές της Ευρώπης.

Η ιταλική θυγατρική δεν έχει παραγωγικό τμήμα αλλά μόνο λειτουργεί ως κέντρο συναρμολόγησης, καθώς όλα τα εξαρτήματα συνεχίζουν να παράγονται στην Ελλάδα.

Απώτερος στόχος είναι να βελτιωθούν οι χρόνοι παράδοσης των διαφόρων παραγγελιών και γι'' αυτό το λόγο μέσω αυτής της θυγατρικής η Sunlight ήθελε να πλησιάσει περισσότερο τις κύριες αγορές που διανέμει τα προϊόντα της όπως είναι οι μεγάλες αγορές της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, όπου έχει και τις ισχυρότερες πωλήσεις.

Στην αγορά της Γερμανίας η Sunlight έχει μερίδιο αγοράς 20% στα περονοφόρα και στα κλαρκ, ενώ σημαντικά είναι τα μερίδια αγοράς και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Θυμίζουμε ότι το 80% των πωλήσεων της εταιρείας Sunlight αφορά βιομηχανικές μπαταρίες (έλξης για περονοφόρα οχήματα, κλαρκ, υβριδικές μπαταρίες και συσσωρευτές για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας). Η εταιρεία έχει σημαντικά μερίδια στην αγορά των βιομηχανικών μπαταριών, ακόμη και στις δύσκολες και ανταγωνιστικές αγορές της Ευρώπης.