Η Motor Oil στον MSCI Standard Greece στη θέση της Folli Follie

Η Motor Oil στον MSCI Standard Greece στη θέση της Folli Follie

Στο δείκτη MSCI Standard Greece εισάγεται η Motor Oil, αντικαθιστώντας τη Folli Follie που ως γνωστόν από τις 31 Μαΐου έχει διαγραφεί και έχει υποβιβαστεί στο δείκτη MSCI Small Cap Greece.

Πρόκειται για τις τριμηνιαίες αλλαγές που ανακοινώνει η Morgan Stanley Capital International (MSCI), ενώ η είσοδος της Motor Oil ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη, καθώς και στην προηγούμενη αναδιάρθρωση ήταν υποψήφια για εισαγωγή.

Είναι μια θετική εξέλιξη για τη μετοχή της Motor Oil και μια δικαίωση για τον όμιλο που στις τελευταίες χρήσης πετυχαίνει αλλεπάλληλα ρεκόρ κερδοφορίας, διατηρώντας παράλληλα και ένα από τα πιο σύγχρονα διυλιστήρια της Ευρώπης.

Πλέον, αναμένονται αυξημένες εισροές έως τις 31 Αυγούστου, που θα είναι η τελευταία ημέρα του rebalancing, καθώς όλες οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου. Ήδη σήμερα η μετοχή της Motor Oil ξεχωρίζει ανοδικά σε ποσοστό 4,46%, στηρίζοντας το Γενικό Δείκτη.

Σημειώνεται ότι στον MSCI Standard Greece από το ελληνικό χρηματιστήριο συμμετέχουν οι μετοχές των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς, Tιτάν και Jumbo και πλέον και η Motor Oil.

Θυμίζουμε ότι αρκετά συντηρητικού τύπου (ασφαλιστικά ταμεία, δημόσιοι φορείς κ.λπ.) αλλά και άλλα δρομολογούν τις κινήσεις και τις επιλογές τους ανάλογα με την ετυμηγορία οίκων όπως MSCI και FTSE.

Απ. Σκ.