Η Microsoft διέκοψε την αναβάθμιση των Windows 10 σε όλο τον κόσμο

Η Microsoft διέκοψε την αναβάθμιση των Windows 10 σε όλο τον κόσμο

Η Microsoft διέκοψε τη διαδικασία της νέας μεγάλης αναβάθμισης του λειτουργικού συστήματός της Windows 10 σε όλο τον κόσμο, η οποία άρχισε προ ημερών, μετά από παράπονα μερικών χρηστών ότι αρχεία τους εξαφανίσθηκαν μόλις η νέα έκδοση "Windows 10 October Update" εγκαταστάθηκε στον υπολογιστή τους.

Η εταιρεία συμβούλευσε τους χρήστες που έχουν επηρεασθεί, να χρησιμοποιούν τη συσκευή τους όσο γίνεται λιγότερο και να ζητήσουν τεχνική υποστήριξη. Επίσης κάλεσε όσους χρήστες έχουν ήδη «κατεβάσει» με δική τους πρωτοβουλία την αναβάθμιση, να μην την εγκαταστήσουν ακόμη.

Η Microsoft ανέφερε ότι πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά χρηστών, πάντως σταμάτησε προσωρινά τη σταδιακή αυτόματη αναβάθμιση εκατομμυρίων υπολογιστών διεθνώς, καθώς ερευνά τις αναφορές των παραπονούμενων χρηστών.

Ο αναλυτής Νικ Μακ Γκουάιρ της εταιρείας CCS Insight δήλωσε ότι η όλη υπόθεση μπορεί να πλήξει την αξιοπιστία της Microsoft και ορισμένοι χρήστες μπορεί να εμφανισθούν πλέον απρόθυμοι να κάνουν την τελευταία αναβάθμιση.

Δεν είναι ξεκάθαρο πόσοι χρήστες των Windows 10 επηρεάστηκαν από το πρόβλημα, αλλά ακόμη και αν είναι ένα μικρό ποσοστό εξακολουθεί να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτό το ζήτημα δεν εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια της τεράστιας δοκιμής της Microsoft για την ενημέρωση του Οκτωβρίου.

Η αναβάθμιση όλων των υπολογιστών που «τρέχουν» Windows 10 ήταν προγραμματισμένη για την επόμενη Τρίτη, αλλά αυτό είναι πλέον είναι απίθανο να συμβεί, σύμφωνα με ειδικούς σε ζητήματα λογισμικού.