Η Marmor SG εξαγόρασε τη "Μάρμαρα Βερμίου"

Η Marmor SG εξαγόρασε τη "Μάρμαρα Βερμίου"

Στην εξαγορά της εταιρίας «Μάρμαρα Βερμίου» προχώρησε η Marmor SG, μέλος του ομίλου Stone Group International. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία αναφέρει πως η διοίκηση της Marmor SG ΑΕ αποφάσισε να προβεί στην εξαγορά λατομείου στην περιοχή της Βέροιας Ημαθίας, όπου εξορύσσεται το υλικό Vermion White, καθώς και την απόκτηση της εταιρείας «Μάρμαρον», μονάδας επεξεργασίας μαρμάρου στην περιοχή.

Για το λόγο αυτό, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αποφασίστηκε η σύσταση ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Μάρμαρα Βερμίου–Ανώνυμη Εταιρεία Εξόρυξης και Επεξεργασίας Μαρμάρου» και διακριτικό τίτλο «Vermion Marble S.A.», μέσω της οποίας πραγματοποιήθηκαν οι παραπάνω εξαγορές. Κύριο αντικείμενο της Vermion Marble SA είναι η εξόρυξη, το χονδρικό εμπόριο όγκων και ξοφαριών της περιοχής, όπως και η επεξεργασία αυτών στη νέα μονάδα. Ως γνωστόν, ο όμιλος διαθέτει ήδη εκεί τη λατομική μονάδα «Stone Group Εξορυκτική Μαρμάρων ΕΕ», που εξορύσσει το γνωστό μάρμαρο Veria Green.

Η νέα παραγωγική μονάδα βρίσκεται σε κομβικό σημείο της Ημαθίας, με άμεση πρόσβαση στην Εγνατία Οδό. Θα επεξεργάζεται όλα τα υλικά που εξορύσσονται από τα λατομεία της περιοχής στις εγκαταστάσεις της. Το εργοστάσιο βρίσκεται σε οικόπεδο 5.000 τ.μ. με κτιριακές εγκαταστάσεις 1.500 τ.μ. και σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται πως η επένδυση αυτή συνάδει με τον έντονα εξωστρεφή αναπτυξιακό χαρακτήρα της Stone Group International, μετά και τη στοχευμένη παρουσίαση του υλικού Vermion White και την προδιαγραφή του σε διεθνή κατασκευαστικά project.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ