Η Hellas Direct στη λίστα FT 1000 με τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ευρώπη

Η Hellas Direct στη λίστα FT 1000 με τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ευρώπη

Ως μία από τις 1000 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ευρώπη επιλέχθηκε ηHellas Direct από τους Financial Times για το 2019. Μάλιστα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, είναι η πρώτη ασφαλιστική με δραστηριότητα στην Ελλάδα που επιλέγεται ανάμεσα σε χιλιάδες εταιρείες.

Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά κατά την οποία τα δεδομένα που συλλέγονται από τη Statista καταρτίζουν τη λίστα κατάταξης FT 1000 με τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ευρώπη. Η αξιολόγηση για το 2019 έγινε με βάση τον ετήσιο ρυθμό αύξησης των εσόδων τους μεταξύ του 2014 και του 2017. Υποψήφιες ήταν δεκάδες χιλιάδες εταιρείες που κλήθηκαν να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό με βάση στοιχεία από δημόσιες πηγές αλλά και τις βάσεις δεδομένων των ίδιων των εταιριών.

Η διάκριση έρχεται λίγους μήνες μετά την είσοδο της Hellas Direct στην ασφάλεια κατοικίας με ένα καινοτόμο προϊόν, σε συνεργασία με τη Swiss Re, έναν από τους μεγαλύτερους αντασφαλιστές παγκοσμίως, και τη Revolut, την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εναλλακτική τράπεζα στην Ευρώπη. Οι τρεις εταιρείες εισήγαγαν ένα ευρύ φάσμα καινοτομιών, όπως τη δυνατότητα αγοράς ασφάλισης με την ημέρα, τον άμεσο διακανονισμό των απαιτήσεων και την επιστροφή ημερήσιων μικρο-πληρωμών σε καταναλωτές που δεν είχαν ζημιά.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι για την τιμητική θέση στη λίστα FT 1000 για το 2019, καθώς για τη χρονιά αυτή σχεδιάζουμε μεγάλες αλλαγές και περαιτέρω ανάπτυξη. Σύντομα θα ανακοινώσουμε μία σειρά από στρατηγικές πρωτοβουλίες ώστε να διευρύνουμε την προσφορά μας προς τους καταναλωτές για το καλύτερο προϊόν, στην καλύτερη τιμή, με την καλύτερη εξυπηρέτηση», δήλωσε ο Αιμίλιος Μάρκου, Executive Director της Hellas Direct.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η Hellas Direct κέρδισε τη θέση της στη λίστα FT 1000, καθώς αυτό σημαίνει ότι οι προσπάθειές μας και η σκληρή δουλειά των τελευταίων χρόνων απέδωσαν καρπούς. Το βραβείο δείχνει ότι είμαστε στον σωστό δρόμο και δε θα μπορούσαμε να είμαστε περισσότερο περήφανοι για την ομάδα μας», πρόσθεσε ο Αλέξης Πανταζής, Executive Director της Hellas Direct.

Η Hellas Direct είναι μία αμιγώς online ασφαλιστική εταιρεία που βασίζεται στην τελευταία τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη. Έχει την υποστήριξη μίας μακράς λίστας κορυφαίων επενδυτών, όπως η Portag3 Ventures, ο IFC (μέλος της Παγκόσμιας Τράπεζας), η Endeavor Catalyst, ο πρώην οικονομολόγος της Goldman Sachs Lord O''Neill και ο βετεράνος στα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια Jon Moulton. Η Hellas Direct αντλεί έμπνευση από το άριστο λειτουργικό μοντέλο της Amazon, με στόχο να εφαρμόσει ένα αντίστοιχο μοντέλο στην ασφαλιστική αγορά.