Η Folli Follie μηνύει τον Δ. Κουτσολιούτσο και τον επικεφαλής Ασίας

Η Folli Follie μηνύει τον Δ. Κουτσολιούτσο και τον επικεφαλής Ασίας

Έβγαλε... είδηση το σημερινό διοικητικό συμβούλιο της Folli Follie, καθώς όπως αποφασίστηκε σε αυτό και όπως ανακοίνωσε η εταιρεία στο χρηματιστήριο, ο όμιλος θα καταθέσει αγωγές – σε Ελλάδα και Χονγκ Κονγκ – κατά όσων είχαν την ευθύνη για τις δραστηριότητες στην Ασία.

Μάλιστα, το ένα από τα τρία πρόσωπα που η εταιρεία θα κινηθεί δικαστικά εναντίον του, είναι ο ιδρυτής, κύριος μέτοχος και πρόεδρος της εταιρείας κ. Δημήτρης Κουτσολιούτσος, πατέρας του έως πρότινος διευθύνοντα συμβούλου Τζώρτζη Κουτσολιούτσου!

Ασφαλώς πρόκειται για μια εξέλιξη εξαιρετικά σοβαρή πιθανότατα με πολλαπλές αναγνώσεις. Θυμίζουμε πως σε συνέντευξή του σε μεγάλη εφημερίδα στις 30 Οκτωβρίου ο τότε διευθύνων σύμβουλος Τζώρτζης Κουτσολιούτσος είχε ισχυριστεί πως «για την Ασία την ευθύνη την είχε ο πατέρας μου, εγώ δεν είχα εικόνα» και παράλληλα είχε γνωστοποιήσει ότι δε θα διστάσει να κινηθεί δικαστικά εναντίον του!

Πιο αναλυτικά, το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να καταθέσει αγωγή σε όσους είχαν την ευθύνη και υπέγραφαν τις οικονομικές καταστάσεις της θυγατρικής εταιρείας FF Group Sourcing Limited (FFGS) στην Ασία, ήτοι κατά των κ.κ. Δημήτρη Κουτσολιούτσου, Law Chiu Chuen και Ιωάννη Μπεγιέτη.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Folli Follie αναφέρει:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας κατά την σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε την άσκηση αγωγών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Χονγκ Κονγκ κατά των διευθυντών (directors) της θυγατρικής εταιρείας FF Group Sourcing Limited (“FFGS”), οι οποίοι υπέγραψαν τις οικονομικές καταστάσεις της FFGS για την χρήση 2017, κκ. Δημητρίου Κουτσολιούτσου και Law Chiu Chuen, καθώς και κατά του Οικονομικού Διευθυντή της FFGS, κ. Ιωάννη Μπεγιέτη, επί τη βάσει των πορισμάτων της Alvarez & Marsal, για την ζημία που υπέστη η Εταιρεία από παράνομες πράξεις και παραλείψεις αυτών. Επίσης, αποφασίστηκε να δηλωθεί παράσταση πολιτικής αγωγής κατά των ιδίων προσώπων στο πλαίσιο της εξελισσόμενης διαδικασίας ενώπιον των ελληνικών ποινικών δικαστηρίων. 

Η Εταιρεία επιφυλάσσεται να στραφεί στο μέλλον και κατά άλλων προσώπων, σε περίπτωση που κατά την πορεία της συνεχιζόμενης έρευνας προκύψουν σχετικές ευθύνες. 

Η Εταιρεία θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση προς το επενδυτικό κοινό κατά την άσκηση των εν λόγω αγωγών».