Η Deutsche Bank θα μεταφέρει περιουσιακά στοιχεία της από το Λονδίνο μετά το Brexit

Η Deutsche Bank θα μεταφέρει περιουσιακά στοιχεία της από το Λονδίνο μετά το Brexit

Την μεταφορά περιουσιακών στοιχείων της από το Λονδίνο στην Φρανκφούρτη, μετά τη σχεδιαζόμενη έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ το επόμενο έτος ανακοίνωσε σήμερα η Deutsche Bank, συμβαδίζοντας με τις βρετανικές και ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές.

«Οι όροι βάσει των οποίων θα λειτουργούν οι τράπεζες στην ΕΕ και στο ΗΒ μετά το Brexit παραμένουν ασαφείς, απουσία μιας σταθερής πολιτικής συμφωνίας αλλά η πρόθεσή μας είναι να λειτουργούμε στο ΗΒ ως θυγατρική, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές της αρχής προληπτικής εποπτείας των τραπεζών Prudential Regulation Authority», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η τράπεζα.

Οι Financial Times ανέφεραν την Κυριακή, επικαλούμενη πηγή κοντά σε κορυφαία στελέχη της Τράπεζας, ότι τελικά μπορείι να μεταφερθούν ως και τρία τέταρτα από τα εκτιμώμενα 600 δισ. Ευρώ κεφαλαίου  από το Λονδίνο στα κεντρικά της γραφεία στην Φρανκφούρτη. 

Οποιαδήποτε μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων μεγάλης κλίμακας δεν θα πραγματοποιηθεί εν μια νυκτί, αλλά θα μπορούσε να διαρκέσει από τρία έως πέντε χρόνια ή και περισσότερο, σύμφωνα με τους FT.