Νέο ιστορικό χαμηλό για την μετοχή της  Deutsche Bank

Νέο ιστορικό χαμηλό για την μετοχή της Deutsche Bank

Νέο ιστορικό χαμηλό «άγγιξε» η μετοχή της Deutsche Bank μετά τις πληροφορίες που της ζήτησε η γερμανική ρυθμιστική αρχή για τις συναλλαγές της με την Danske Bank, η οποία φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλο που συνδέεται με ξέπλυμα χρήματος. 

Συγκεκριμένα, η αρμόδια αρχή του γερμανικού χρηματοπιστωτικού κλάδου, η Bafin, έπειτα από σύντομη αξιολόγηση των στοιχείων που θα της παρασχεθούν θα εξετάσει το ενδεχόμενο να ξεκινήσει επίσημη έρευνα στην Deutsche Bank, σύμφωνα με πηγή που μίλησε στο πρακτορείο Reuters. 

Στον απόηχο των εξελίξεων, η μετοχή της γερμανική τράπεζας υποχωρεί κατά 4,48% στα 8,18 ευρώ.

Σημειώνεται ότι χθες η Deutsche Bank επιβεβαίωσε για πρώτη φορά πως λειτουργούσε ως ανταποκρίτρια τράπεζα για την Danske Bank στην Εσθονία. «Ο ρόλος μας είναι να διεκπεραιώνουμε πληρωμές για την Danske Bank», δήλωσε εκπρόσωπος της Deutsche Bank, προσθέτοντας ότι «τερματίσαμε αυτή τη σχέση το 2015 αφού εντοπίσαμε ύποπτη δραστηριότητα».

Η μετοχή της Deutsche Bank, που πλησίασε πολλές φορές φέτος σε ιστορικά χαμηλά λόγω πληθώρας παραγόντων τόσο στο εσωτερικό της τράπεζας όσο και στο παγκόσμιο περιβάλλον των αγορών, αναμένεται να δεχθεί μεγαλύτερη πίεση πλέον υπό την υποψία συμμετοχή της τράπεζας σε σκάνδαλο ξεπλύματος χρήματος.

Deutsche Bank και Bafin αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα, επισημαίνει το Reuters. Ωστόσο, η πηγή που μίλησε στο Reuters υπό καθεστώς ανωνυμίας, υποστήριξε πως η Bafin προσπαθεί να καθορίσει σε ποιο βαθμό η Deutsche, ως ανταποκρίτρια τράπεζα, θα έπρεπε να γνωρίζει ποιος ήταν πίσω από τις συναλλαγές που διεκπεραίωνε.