Η Attica Group βραβεύτηκε και φέτος ως True Leader

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016, 19:52
-A +A

Ως True Leader, Όμιλος–Ηγέτης διακρίθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Attica Α.Ε. Συμμετοχών (Attica Group), μέλος του Ομίλου Marfin Investment Group, στα πλαίσια του ομώνυμου θεσμού της ICAP Group, σε τελετή βράβευσης που πραγματοποιήθηκε στις 16 Νοεμβρίου 2016 παρουσία του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στ. Πιτσιόρλα και σημαντικών επιχειρηματικών παραγόντων της χώρας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η ICAP Group, η μοναδική εταιρεία αναγνωρισμένη ως Credit Rating Agency από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή αρμόδια αρχή (ESMA – European Securities and Markets Authority), από το 2011 αναδεικνύει τις Εταιρείες και τους Ομίλους – Ηγέτες βασιζόμενη σε τέσσερα μετρήσιμα κριτήρια, ήτοι Κερδοφορία, Αύξηση Προσωπικού, υψηλή Πιστοληπτική Ικανότητα (ICAP Score) και κορυφαία θέση στον Κλάδο.

Ειδικότερα, η διάκριση της Attica Group ως True Leader σημαίνει ότι για το 2015 o Όμιλος Attica:

  • Συμπεριλαμβάνεται στις 500 πιο κερδοφόρες Εταιρείες ή στους 200 πιο κερδοφόρους Ομίλους για το 2015, ανεβαίνοντας στην 22η θέση με €80,70 εκατ. EBITDA από την 38η θέση το 2014.
  • Συγκαταλέγεται στις 500 Εταιρείες ή 200 Ομίλους με το μεγαλύτερο αριθμό προσωπικού και αύξηση των εργαζομένων κατά 19,7% σε σχέση με το 2014, απασχολώντας 1077 εργαζόμενους το 2015.
  • Βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις του Κλάδου του με βάση τον Κύκλο Εργασιών.
  • Έχει υψηλό ICAP Credit Score (Διαβάθμιση Πιστοληπτικής Ικανότητας).

Η διάκριση επιβεβαιώνει την ηγετική θέση της Attica Group στον κλάδο της ελληνικής επιβατηγού ναυτιλίας αλλά και στο ελληνικό επιχειρείν γενικότερα, κατατάσσοντας τον Όμιλο Attica ανάμεσα στους κορυφαίους εταιρικούς Ομίλους της Χώρας.

Το βραβείο παρέλαβε ο CEO του Ομίλου Attica κ. Σπύρος Πασχάλης, ο οποίος μετά τη βράβευση δήλωσε:

«Για μία ακόμα φορά επιβεβαιώνεται η αποτελεσματικότητα του Ομίλου μας στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που έχουν διαμορφωθεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Και το 2015, μέσα από επίμονες προσπάθειες η Attica Group έχει διαμορφώσει όλες τις απαραίτητες συνθήκες για την περαιτέρω ανάπτυξή της, επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της σε νέες αγορές, όπως η πρόσφατη δραστηριοποίηση στις θαλάσσιες γραμμές μεταξύ του Μαρόκου και της ηπειρωτικής Ευρώπης, μέσω της νεοσυσταθείσας εταιρίας Africa Morocco Links - AML.

Κινητήριος δύναμη της ανάπτυξης αυτής δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από το ανθρώπινο δυναμικό του Ομίλου. Τόσο τα πληρώματά μας όσο και οι εργαζόμενοι ξηράς εξασφαλίζουν την απαραίτητη ποιότητα στις προσφερόμενες υπηρεσίες και την βελτιστοποίησή τους μέσα από την πολυετή εμπειρία στον χώρο της επιβατηγούς ναυτιλίας, ώστε το τελικό προϊόν που φτάνει στον επιβάτη να είναι αντάξιο των προσδοκιών του και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του». 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο 09/11/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα