Η Apple «φλερτάρει» με τα 900 δισ. δολάρια και βάζει στόχο το 1 τρισ.

Η Apple «φλερτάρει» με τα 900 δισ. δολάρια και βάζει στόχο το 1 τρισ.

«Θα είναι οι καλύτερη εορταστική περίοδος που είχαμε ποτέ. Είμαστε ασυγκράτητοι», δήλωσε χθες το αφεντικό της Apple, Tim Cook, μετά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της εταιρείας για το τρίτο τρίμηνο, με έσοδα 52 δισ. δολαρίων και κέρδη 10,71 δισ. -ποσά μεγαλύτερα από εκείνα που ανέμεναν οι αναλυτές, κυρίως εξαιτίας των πωλήσεων του νέου iPhone. 

Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα να καταγράφεται σήμερα νέο άλμα για την μετοχή της Apple κατά τη συνεδρίαση της Wall Street, καθώς ενισχύεται κατά 2,25%%. Έτσι, έχοντας ενισχυθεί κατά 45,3% από τις αρχές του έτους, η ακριβότερη εταιρεία διεθνώς αρχίζει πλέον να «φλερτάρει» με την κεφαλαιοποίηση των 900 δισ. δολαρίων, από την οποία απέχει μόλις 5 δισ. δολάρια. 

Εφόσον αυτό συμβεί, είτε σήμερα είτε σε κάποια επόμενη συνεδρίαση, ο μεγάλος στόχος θα είναι να καταρριφθεί το φράγμα της κεφαλαιοποίησης του ενός τρισ. δολαρίων. Και μάλιστα, πριν τη διαδικασία δημόσιας εγγραφής της Saudi Aramco, κάτι που αναμένεται να συμβεί εντός του 2018 -κι αυτό διότι, αναμφίβολα, ο σαουδαραβικός πετρελαϊκός γίγαντας θα ξεπεράσει το ένα τρις.

Σύμφωνα με τον Cook, οι πωλήσεις των iPhone 8 και 8 Plus είναι οι μεγαλύτερες που έχουν καταγραφεί στην ιστορία της εταιρείας. Επίσης, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι οι πληροφορίες του κάνουν λόγο για τεράστια ζήτηση και για το iPhone X -τη συσκευή των 1.000 δολαρίων η οποία, όπως είπε, δεν κοστίζει περισσότερο από ένα καφέ καθημερινά. 

Τα λεγόμενα του Cook δείχνουν, μάλιστα, να επιβεβαιώνονται από τις τεράστιες ουρές που παρατηρήθηκαν χθες, σε διάφορα σημεία του πλανήτη, εν αναμονή της πρεμιέρας του iPhone X.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, η Apple έχει ήδη κατασκευάσει 20 εκατομμύρια συσκευές των νέων μοντέλων της, όμως έχει παραγγελίες που πλησιάζουν τα 50 εκατομμύρια, κάτι που σημαίνει ότι η προσφορά και ζήτηση δεν θα ισορροπήσει πριν τον Μάρτιο του 2018. 

Φωτογραφία από Associated Press